ODLUKA

O ODREĐIVANJU LICA NADLEŽNOG ZA OVERU OBRAČUNA SREDSTAVA ZA ISPLATU ZARADA ZAPOSLENIH U JAVNIM PREDUZEĆIMA ČIJI JE OSNIVAČ GRAD VALJEVO, KAO I NAČINU OVERE OBRAČUNA

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 16/2019 - sveska 1)

Član 1

Zarade u javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Valjevo, koja obavljaju delatnost od opšteg interesa (u daljem tekstu: Preduzeće), obračunavaju se i isplaćuju u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima (u daljem tekstu: Zakon) i Uredbom o načinu i kontroli obračuna i isplate zarada u javnim preduzećima (u daljem tekstu: Uredba).

Obračun sredstava za isplatu zarada zaposlenih iz stava 1. ovog člana vrši se na Obrascu ZIP-1 (u daljem tekstu: Obrazac ZIP-1), propisan Uredbom.

Član 2

Ovom Odlukom određuje se lice nadležno za overu obračuna sredstava za isplatu zarada zaposlenih iz člana 1. ove Odluke, kao i način overe tog obračuna.

Član 3

Pre podnošenja Pojedinačne poreske prijave o obračunatim porezima i doprinosima (u daljem tekstu: Obrazac PPP-PD), Preduzeće je dužno da obračunata sredstva za isplatu zarada zaposlenih, na Obrascu ZIP-1, dostavi na overu Gradskoj upravi grada Valjeva, Odeljenju za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove koji vrši nadzor nad radom tog Preduzeća.

Član 4

Za overu Obrasca ZIP-1, određuje se Načelnik Gradske uprave grada Valjeva i Rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove koji vrši nadzor nad radom odnosnog Preduzeća.

Rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove koji vrši nadzor nad radom Preduzeća, Obrazac ZIP-1 overava u levom uglu obrasca, a Načelnik Gradske uprave grada Valjeva u desnom uglu istog obrasca, u delu označenom za overu osnivača.

Član 5

Javno preduzeće ne može izvršiti isplatu zarade pre overe Obrasca ZIP-1.

Član 6

Javnom preduzeću koje ne sprovodi godišnji odnosno trogodišnji program poslovanja u delu koji se odnosi na zarade ili zapošljavanje, ovlašćeno lice neće izvršiti overu obrazaca za kontrolu obračuna i isplate zarade.

Član 7

Rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove, izvršiće elektronskim putem proveru usklađenosti PPP- PD i overenog Obrasca ZIP-1.

Član 8

O realizaciji ove odluke staraće se Gradska uprava grada Valjeva - Odeljenje za lokalni razvoj, privredu i komunalne poslove koje vrši nadzor nad radom Preduzeća.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Grada Valjeva".