ODLUKA
O PRIPAJANJU VISOKE ŠKOLE LIKOVNIH I PRIMENJENIH UMETNOSTI STRUKOVNIH STUDIJA U BEOGRADU AKADEMIJI POSLOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA BEOGRAD I PROMENI NAZIVA AKADEMIJE POSLOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA BEOGRAD

("Sl. glasnik RS", br. 82/2019)

1. Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, Pante Srećkovića 2, pripaja se Akademiji poslovnih strukovnih studija Beograd, sa sedištem u Beogradu, Kraljice Marije 73.

2. Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd preuzima prostor, opremu i sredstva za rad koja koristi Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, kao i prava i obaveze Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, sa bilansnim stanjem na dan 1. decembra 2019. godine.

3. Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd preuzima zaposlene na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu, kao i matične knjige studenata, arhivu i drugu evidenciju Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu.

4. Studenti Visoke škole likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu upisani na studijske programe zaključno sa školskom 2019/2020. godinom nastavljaju studije na Akademiji poslovnih strukovnih studija Beograd po započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija, u skladu sa zakonom.

5. Menja se naziv Akademije poslovnih strukovnih studija Beograd tako da glasi: "Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija" (u daljem tekstu: Akademija).

6. Akademija će uskladiti statut i druge opšte akte, organizaciju i rad sa ovom odlukom u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

7. Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu prestaje sa radom danom brisanja iz registra kod nadležnog suda.

8. Do dobijanja nove dozvole za rad, Akademija i Visoka škola likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu nastavljaju izvođenje akreditovanih studijskih programa, u skladu sa važećim dozvolama za rad.

9. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".