ODLUKA
O IZDVAJANJU VISOKOŠKOLSKIH JEDINICA BLACE, DIMITROVGRAD I JAGODINA IZ SASTAVA AKADEMIJE POSLOVNIH STRUKOVNIH STUDIJA BEOGRAD I NJIHOVOM PRIPAJANJU AKADEMIJI STRUKOVNIH STUDIJA JUŽNA SRBIJA

("Sl. glasnik RS", br. 82/2019)

1. Ovom odlukom vrši se statusna promena izdvajanja visokoškolskih jedinica Blace, Dimitrovgrad i Jagodina iz sastava Akademije poslovnih strukovnih studija Beograd i njihovog pripajanja Akademiji strukovnih studija Južna Srbija.

2. Stupanjem na snagu ove odluke Akademija strukovnih studija Južna Srbija preuzima zaposlene, kao i prostor, opremu i sredstva za rad koja koriste visokoškolske jedinice Blace, Dimitrovgrad i Jagodina, te matične knjige studenata i sve druge evidencije visokoškolskih jedinica Blace, Dimitrovgrad i Jagodina.

3. Studenti visokoškolskih jedinica Blace, Dimitrovgrad i Jagodina upisani na studijske programe zaključno sa školskom 2019/2020. godinom nastavljaju studije na upisanim studijskim programima prema započetom nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija na Akademiji strukovnih studija Južna Srbija, u skladu sa zakonom.

4. Do dobijanja nove dozvole za rad, Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd i Akademija strukovnih studija Južna Srbija nastavljaju izvođenje akreditovanih studijskih programa u skladu sa važećim dozvolama za rad.

5. Akademija strukovnih studija Južna Srbija i Akademija poslovnih strukovnih studija Beograd uskladiće statut i druge opšte akte, organizaciju i rad sa ovom odlukom u roku od 60 dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

6. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".