ODLUKA
O PROGRAMU KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU OD POŽARA ZA 2020. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 59/2019)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se Program korišćenja sredstava za zaštitu od požara za 2020. godinu (u daljem tekstu: Program), koji čini sastavni deo ove odluke.

Član 2

Program obuhvata nabavku malog vatrogasnog vozila za gašenje šumskih požara i požara na otvorenom prostoru sa pumpom za vodu, rezervoarom za vodu, rezervoarom za penilo, vatrogasnom opremom koja se skladišti na vozilu i drugom opremom.

Član 3

Sredstva za realizaciju Programa obezbeđuju se iz budžeta Grada Novog Sada za 2020. godinu u iznosu od 12.000.000,00 dinara.

Član 4

Vatrogasno vozilo i oprema iz člana 2. ove odluke daće se na korišćenje Ministarstvu unutrašnjih poslova - Sektor za vanredne situacije - Uprava za vanredne situacije u Novom Sadu (u daljem tekstu: Korisnik) u skladu sa zakonom.

Bliži uslovi za davanje na korišćenje vatrogasnog vozila i opreme iz stava 1. ovog člana, kao i međusobna prava i obaveze uređuju se ugovorom koji zaključuju Gradonačelnik Grada Novog Sada ili lice koje on ovlasti i Korisnik.

Član 5

Program realizuje Gradska uprava za komunalne poslove (u daljem tekstu: Gradska uprava).

Član 6

Gradska uprava podnosi Skupštini Grada Novog Sada godišnji izveštaj o realizaciji Programa.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada", a primenjivaće se od 1. januara 2020. godine.

 

PROGRAM
KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU OD POŽARA ZA 2020. GODINU

Redni broj

OPREMA

PLAN za 2020. godinu
(u dinarima)

1.

Malo vatrogasno vozilo za gašenje šumskih požara i požara na otvorenom prostoru sa pumpom za vodu, rezervoarom za vodu, rezervoarom za penilo, vatrogasnom opremom koja se skladišti na vozilu i drugom opremom

12.000.000,00

 

Ukupno

12.000.000,00