PRAVILNIK
O NAČINU I POSTUPKU PRENOSA NEUTROŠENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA GRADA KRAGUJEVCA NA RAČUN IZVRŠENJA BUDŽETA GRADA KRAGUJEVCA ZA 2019. GODINU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 30/2019)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način utvrđivanja iznosa i postupak vraćanja neutrošenih sredstava koja su, u skladu sa zakonom kojim se uređuje budžet jedinice lokalne samouprave, do isteka fiskalne godine preneta direktnim i indirektnim korisnicima budžetskih sredstava, a nisu utrošena u toj fiskalnoj godini.

Član 2

Povraćaj neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog pravilnika, vrše direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava grada Kragujevca do isteka fiskalne godine, zaključno sa 31. decembrom, na račun - Izvršenje budžeta grada Kragujevca, broj 840-29640-60.

Iznos neutrošenih sredstava za povraćaj iz člana 1. iskazuje se na Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava.

Korisnici budžetskih sredstava grada Kragujevca odgovorni su za istinitost i tačnost iskazanih podataka u Obrascu SVS- Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava.

Član 3

Indirektni korisnici budžetskih sredstava dostavljaju direktnim korisnicima specifikacije vraćenih budžetskih sredstava, koja su im preneta na podračun za redovnu delatnost prema razdelima, odnosno glavama, odnosno funkcijama, odnosno glavnim programima, na Obrascu SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava, najkasnije do 10. januara naredne fiskalne godine.

Na osnovu izvršenih uplata i dostavljenih obrazaca iz stava 1. ovog člana direktni korisnici budžetskih sredstava u sistemu izvršenja budžeta do 20. januara naredne fiskalne godine vrše korekciju transfera rashoda i izdataka za prethodnu fiskalnu godinu za indirektne korisnike kojima su preneli sredstva. Nakon toga, direktni korisnici budžetskih sredstava formiraju zbirni Obrazac SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava koju su obavezni da dostave Odeljenju trezora - Gradska uprava za finansije.

Obrazac SVS - Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 4

Odredbe ovog pravilnika primenjuju se i na korisnike budžetskih sredstava koji su neutrošena sredstva preneli do isteka fiskalne godine, a koji nakon isteka fiskalne godine nisu u sistemu konsolidovanog računa trezora grada Kragujevca.

Član 5

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o načinu i postupku prenosa neutrošenih budžetskih sredstava grada Kragujevca na račun izvršenja budžeta grada Kragujevca za 2018. godinu ("Službeni list grada Kragujevca", broj 33 /18).

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".

 

Obrazac SVS

 

SPECIFIKACIJA VRAĆENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA

Naziv korisnika budžetskih sredstava koji vraća sredstva __________________________________________

Sedište _________________________________ adresa _________________________________________

PIB ________________________ MB _________________________ JBBK __________________________

Naziv direktnog korisnika budžetskih sredstava koji je preneo sredstva: (*)

_______________________________________________ JBBK ___________________________________
(*U slučaju kada specifikaciju sastavlja direktan budžetski korisnik na ovoj liniji upisuje svoj naziv)

Razdeo/glava _____________ funkcija ______________ glavni program _____________________________

Specifikacija vraćenih budžetskih sredstava:

Ekonomska klasifikacija

OPIS

Iznos

1

2

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UKUPNO

 

U kolonu 1. unosi se šifra ekonomske klasifikacije na četvrtom nivou, odnosno četiri cifre bez uzimanja oznake 49 budući da je 49 oznaka transfera koji ukazuje na potrebu za eliminacijom u procesu sravnjivanja.

Svojim potpisom potvrđujem da su podaci istinito i tačno prikazani.

Broj:

 

______________________________

 

 

Ime i prezime odgovornog lica

 

 

(štampanim slovima)

Mesto i datum:

M.P

 

_____________________

 

_______________________

.

 

Potpis