PRAVILNIK
O IZGLEDU, SADRŽINI I NAČINU DOSTAVLJANJA PRIJAVE SA PODACIMA OD ZNAČAJA ZA UTVRĐIVANJE NAKNADE KOJU JE OBVEZNIK NAKNADE ZA ZAŠTITU I UNAPREĐIVANJE ŽIVOTNE SREDINE DUŽAN DA PODNESE ORGANU JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE, ODNOSNO PRIJAVE KOJU JE OBVEZNIK NAKNADE ZA ZAŠTITU I UNAPREĐIVANJE ŽIVOTNE SREDINE DUŽAN DA PODNESE NADLEŽNOM ORGANU JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE, ODNOSNO GRADSKOJ UPRAVI MESEČNO ZA PREUZIMANJA, ODNOSNO ISPORUKE ROBE U TOKU MESECA

("Sl. glasnik RS", br. 93/2019)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se uređuje izgled, sadržina i način dostavljanja prijave sa podacima od značaja za utvrđivanje naknade, koju je obveznik naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine dužan da podnese organu jedinice lokalne samouprave, odnosno prijave koju obveznik naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine dužan da podnese nadležnom organu jedinice lokalne samouprave, odnosno gradskoj upravi mesečno za preuzimanja, odnosno isporuke robe u toku meseca.

Član 2

Prijava sa podacima od značaja za utvrđivanje naknade koju obveznik naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine podnosi organu jedinice lokalne samouprave podnosi se na Obrascu 1, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac iz stava 1. ovog člana sadrži: PIB pravnog lica ili preduzetnika, matični broj pravnog lica ili preduzetnika, poslovno ime pravnog lica ili preduzetnika, naziv i šifru pretežne delatnosti registrovane u Agenciji za privredne registre, naziv i šifru pretežne delatnosti od koje se ostvaruje najviše prihoda u prethodnoj godini, adresu sedišta, ime i prezime, funkciju, broj telefona i adresu elektronske pošte odgovornog lica, stepen negativnog uticaja aktivnosti pravnog lica ili preduzetnika prema delatnosti, poslovni prihod pravnog lica ili preduzetnika ostvaren u godini koja prethodi godini za koju se vrši utvrđivanje naknade, veličina pravnog lica ili preduzetnika obračunata u skladu sa propisom kojima se uređuje računovodstvo (veliko, srednje, malo i mikro), jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji obavlja pretežnu delatnost.

Član 3

Prijava sa podacima od značaja za utvrđivanje naknade koju obveznik naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine podnosi nadležnom organu jedinice lokalne samouprave, odnosno gradskoj upravi podnosi se na Obrascu 2, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Obrazac iz stava 1. ovog člana sadrži: PIB pravnog lica ili preduzetnika, matični broj pravnog lica ili preduzetnika, poslovno ime pravnog lica ili preduzetnika, naziv i šifru pretežne delatnosti, adresu sedišta, ime i prezime, funkciju, broj telefona i adresu elektronske pošte odgovornog lica i ukupnu količinu preuzete odnosno isporučene robe u toku meseca.

Član 4

Izuzetno, obveznici naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine koji obračunavaju i na propisani uplatni račun javnih prihoda uplate naknadu za 2019. godinu podnose prijavu u skladu sa propisom koji je važio do dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

Član 5

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o izgledu, sadržini i načinu dostavljanja prijave sa podacima od značaja za utvrđivanje naknade koju je obveznik naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine dužan da podnese organu jedinice lokalne samouprave, odnosno prijave koju je obveznik naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine dužan da podnese nadležnom organu jedinice lokalne samouprave, odnosno gradskoj upravi mesečno za preuzimanja, odnosno isporuke robe u toku meseca ("Službeni glasnik RS", broj 48/19).

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac 1

PRIJAVA SA PODACIMA OD ZNAČAJA ZA UTVRĐIVANJE NAKNADE KOJU OBVEZNIK NAKNADE ZA ZAŠTITU I UNAPREĐIVANJE ŽIVOTNE SREDINE PODNOSI ORGANU JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE

PODACI O PRAVNOM LICU/PREDUZETNIKU

PIB

 

Matični broj

 

Poslovno ime

 

Naziv i šifra pretežne delatnosti registrovane u Agenciji za privredne registre

 

Naziv i šifra pretežne delatnosti od koje se ostvaruje najviše prihoda u prethodnoj godini

 

Adresa sedišta pravnog lica ili preduzetnika

 

 

 

 

 

Odgovorno lice

Ime i prezime

 

Funkcija

 

Telefon

 

E-mail

 

Stepen negativnog uticaja aktivnosti pravnog lica ili preduzetnika prema pretežnoj delatnosti

veliki uticaj na životnu sredinu

 

srednji uticaj na životnu sredinu

 

mali uticaj na životnu sredinu

 

Poslovni prihod pravnog lica ili preduzetnika ostvaren u godini koja prethodi godini za koju se vrši utvrđivanje naknade

 

Veličina pravnog lica ili preduzetnika razvrstana u skladu sa propisom kojima se uređuje računovodstvo:

1. veliko

2. srednje

3. malo

4. mikro pravno lice, odnosno preduzetnik

Jedinice lokalne samouprave na čijoj teritoriji obavlja pretežnu delatnost.

 

Potpis podnosioca prijave

 

Obrazac 2

PRIJAVA SA PODACIMA OD ZNAČAJA ZA UTVRĐIVANJE NAKNADE KOJU OBVEZNIK NAKNADE ZA ZAŠTITU I UNAPREĐIVANJE ŽIVOTNE SREDINE PODNOSI NADLEŽNOM ORGANU JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE, ODNOSNO GRADSKOJ UPRAVI

PODACI O PRAVNOM LICU/PREDUZETNIKU

PIB

 

Matični broj

 

Poslovno ime

 

Naziv i šifra pretežne delatnosti

 

Adresa sedišta pravnog lica/preduzetnika

 

 

 

 

 

Odgovorno lice

Ime i prezime

 

Funkcija

 

Broj telefona

 

E-mail

 

UKUPNA KOLIČINA PREVEZENE ROBE

Ukupnu količinu preuzete odnosno isporučene robe u toku meseca.

 

Potpis podnosioca prijave