UREDBA
O SADRŽINI I NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJE PRIVREDNIH SUBJEKATA KOJI OBAVLJAJU ODREĐENU KOMUNALNU DELATNOST

("Sl. glasnik RS", br. 94/2019)

Član 1

Ovom uredbom bliže se uređuju sadržina i način vođenja evidencije privrednih subjekata koji obavljaju određenu komunalnu delatnost (u daljem tekstu: Evidencija).

Član 2

Evidencija sadrži sledeće podatke o privrednim subjektima koji obavljaju određenu komunalnu delatnost (u daljem tekstu: privredni subjekti):

1) redni broj i datum upisa;

2) poslovno ime;

3) adresu sedišta privrednog subjekta i ogranka, odnosno izdvojenog mesta poslovanja (mesto, okrug, opština, ulica i broj);

4) pravnu formu privrednog subjekta (javno preduzeće, privredno društvo, preduzetnik ili drugi privredni subjekt);

5) matični broj iz nadležnog registra privrednih subjekata;

6) naziv komunalne delatnosti;

7) kontakt podatke (telefon, mejl adresa i dr.);

8) datum promene podataka upisanih u Evidenciju;

9) broj i datum osnivačkog akta, broj i datum odluke skupštine jedinice lokalne samouprave o načinu obavljanja komunalne delatnosti, odnosno ugovora o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti, u skladu sa zakonom kojim se uređuju komunalne delatnosti;

10) datum brisanja privrednog subjekta iz Evidencije.

Član 3

Evidenciju vodi ministarstvo nadležno za poslove komunalnih delatnosti (u daljem tekstu: Ministarstvo), u skladu sa zakonom kojim se uređuju komunalne delatnosti.

Evidencija se vodi u elektronskoj formi kao jedinstvena baza podataka za privredne subjekte, odnosno za vršioce komunalnih delatnosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju komunalne delatnosti i podzakonskim aktima donetim na osnovu tog zakona.

Evidencijom se vrši upis i promena podataka iz člana 2. tač. 2)-7) i tačka 9) ove uredbe, kao i brisanje privrednih subjekata iz Evidencije.

Evidencija se vodi prema azbučnom redu poslovnog imena privrednih subjekata i vrsti komunalne delatnosti koju privredni subjekti obavljaju.

Član 4

Privredni subjekti dužni su da Ministarstvu dostave svaku promenu podataka upisanih u Evidenciju u zakonom predviđenom roku.

Član 5

U slučaju prestanka važenja ugovora o poveravanju obavljanja komunalnih delatnosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju komunalne delatnosti, jedinica lokalne samouprave dužna je da taj podatak dostavi Ministarstvu u roku od pet dana od dana prestanka važenja tog ugovora.

U slučaju brisanja privrednih subjekata iz registra koji vodi Agencija za privredne registre, Ministarstvo postupa u skladu sa članom 2. tačka 10) ove uredbe.

Brisanje privrednih subjekata iz Evidencije vrši se i u slučaju iz stava 1. ovog člana.

Član 6

Podaci sadržani u Evidenciji objavljuju se na internet stranici Ministarstva.

Član 7

Privredni subjekti dužni su da u roku od šest meseci od dana stupanja na snagu ove uredbe Ministarstvu dostave podatke iz člana 2. tač. 2)-7) i tačka 9) ove uredbe.

Član 8

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se po isteku šest meseci od dana stupanja na snagu.