>

ZAKON

O POTVRĐIVANJU SPORAZUMA O IZMENAMA I DOPUNAMA, KOJI SE ODNOSI NA SPORAZUM O FINANSIRANJU, ORIGINALNO POTPISAN 9. NOVEMBRA 2016. GODINE IZMEĐU REPUBLIKE SRBIJE I NEMAČKE RAZVOJNE BANKE "KFW", FRANKFURT NA MAJNI I POSEBNOG SPORAZUMA UZ SPORAZUM O FINANSIRANJU

("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 16/2019)

ČLAN 1

Potvrđuju se Sporazum o izmenama i dopunama, koji se odnosi na Sporazum o finansiranju, originalno potpisan 9. novembra 2016. godine između Republike Srbije i nemačke razvojne banke "KfW", Frankfurt na Majni i Posebni sporazum uz Sporazum o finansiranju, potpisani u Beogradu 30. jula 2019. godine, u originalu na engleskom jeziku.

ČLAN 2

Tekst Sporazuma o izmenama i dopunama, koji se odnosi na Sporazum o finansiranju, originalno potpisan 9. novembra 2016. godine između Republike Srbije i nemačke razvojne banke "KfW", Frankfurt na Majni i Posebnog sporazuma uz Sporazum o finansiranju u originalu na engleskom jeziku i prevodu na srpski jezik glasi:

SPORAZUM O IZMENAMA I DOPUNAMA
OD __________ KOJI SE ODNOSI NA SPORAZUM O FINANSIRANJU ORIGINALNO POTPISAN 9. NOVEMBRA 2016. GODINE IZMEĐU REPUBLIKE SRBIJE KOJU PREDSTAVLJAJU MINISTARSTVO ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE, BORAČKA I SOCIJALNA PITANJA I KANCELARIJA ZA UPRAVLJANJE JAVNIM ULAGANJIMA ("PRIMALAC") I KFW, FRANKFURT NA MAJNI ("KFW")
- JAČANJE SOCIJALNE INFRASTRUKTURE U OPŠTINAMA POGOĐENIM IZBEGLIČKOM KRIZOM -

2015 69 029

Uvod

(A) Na osnovu međuvladinog protokola od 25. novembra 2015. godine, između Vlade Savezne Republike Nemačke i Vlade Republike Srbije o Finansijskoj saradnji, KfW i Primalac zaključili su Sporazum o finansiranju 9. novembra 2016. godine ("Originalni sporazum"). Usled izmene organa koje deluju za račun Primaoca, Originalni sporazum se menja i dopunjuje ovim Sporazumom o izmenama i dopunama ("Sporazum").

(B) Primaoca i dalje predstavlja Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ("MRZBSP") u pogledu izvršenja izmenjenog i dopunjenog Originalnog sporazuma. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima ("KUJU") će biti odgovorna za sprovođenje investicionih mera u vezi sa Programom (kako je definisano u nastavku). Detaljne uloge i odgovornosti biće određene posebnim sporazum koji će zaključiti primalac i KfW ("Posebni sporazum").

(V) Pored toga, na osnovu međuvladinog protokola od 19. septembra 2017. godine, između Vlade Savezne Republike Nemačke i Vlade Republike Srbije o Finansijskoj saradnji, Savezna Republika Nemačka opredelila je Republici Srbiji dodatni finansijski doprinos za Program.

(G) Iz tog razloga, KfW i Primalac (pojedinačno "Strana", zajednički "Strane") nameravaju da izmene Originalni sporazum putem ovog Sporazuma kako sledi:

1. Tumačenje

Osim ako u ovom Sporazumu nije definisana izričita suprotna odredba ili ako kontekst drugačije ne zahteva, termini definisani u Originalnom sporazumu imaće isto značenje i u ovom Sporazumu.

2. Izmene i dopune

Danom stupanjem na snagu ovog Sporazuma, Originalni sporazum se menja i dopunjuje, tako da ga treba čitati i tumačiti u sve svrhe kako je to definisano u priloženom Aneksu.

3. Dodatno osiguranje

Primalac je saglasan da će izvršiti sva dela i uraditi sve stvari koje su neophodne ili razumno poželjne kako bi izvršene izmene ili planirane izmene prema ovom Sporazumu stupile na snagu.

4. Uključivanje termina

Odredbe čl. 4.2, 5, 8.3, 8.4, 8.5 i 8.6 Originalnog sporazuma uključuju se u ovaj Sporazum kao da su u celosti definisane ovim Sporazumom i kao da sva upućivanja na "ovaj Sporazum" u tim članovima znače upućivanje na ovaj sporazum.

5. Stupanje na snagu

Ovaj sporazum o izmenama i dopunama stupa na snagu i počinje da se primenjuje kada:

a) ga potvrdi Narodna skupština Republike Srbije; i

b) pošto Korisnik dostavi KfW pisanu potvrdu o valjano izvršenom potvrđivanju Ugovora o izmenama i dopunama i njegovom objavljivanju u skladu sa važećim zakonom.

U slučaju da Sporazum o izmenama i dopunama nije stupio na snagu niti je počeo da se primenjuje četiri meseca od kada ga je poslednja ugovorna strana potpisala, KfW može od prvog dana po isteku perioda od četiri meseca pa sve do datuma stupanja ugovora na snagu da jednostrano odustane od Sporazuma o izmenama i dopunama i to pisanim obaveštenjem primaoca.

Ovaj sporazum je sačinjen u četiri (četiri) originalna primerka na engleskom jeziku.

Beograd,
dana _______, 2019

Za Republiku Srbiju:

_______________
Zoran Đorđević,
ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

__________________
Marko Blagojević,
v.d. direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima

Frankfurt na Majni,
dana _______, 2019

Za KfW:

_______________
Ime:
Pozicija:

 

__________________
Ime:
Pozicija:

Anekse i Priloge, koji su sastavni deo ovog sporazuma, objavljene u "Sl. glasniku RS - Međunarodni ugovori", br. 16/2019, možete pogledati OVDE

ČLAN 3

Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije - Međunarodni ugovori".