PROGRAM
O ORGANIZOVANJU TAKSI PREVOZA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA U OKVIRU KOJEG SE ODREĐUJE I OPTIMALAN BROJ TAKSI VOZILA ZA PERIOD OD 2020. GODINE DO 2025. GODINE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 62/2019)

I. Programom organizovanja taksi prevoza na teritoriji Grada Novog Sada za period od 2020. do 2025. godine (u daljem tekstu: Program) definiše se organizovanje taksi prevoza na teritoriji Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Grada) i određuje optimalan broj taksi vozila.

Program je sačinjen u skladu sa Studijom o organizaciji taksi prevoza putnika na teritoriji Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Studija) koja je sačinjena od strane Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada - Department za saobraćaj i Traffic&transport solutions doo Novi Sad iz oktobra 2019. godine, u okviru koje se određuje i optimalan broj za taksi vozila.

II. U skladu sa Studijom iz tačke I. stav 2. ovog programa saobraćajno-tehnički uslovi su definisani na osnovu karakteristika prevoznih zahteva - vožnji, po danima u toku nedelje i po mesecima u toku godine, stanja tehničkog regulisanja saobraćaja u Gradu, prosečnog dnevnog radnog vremena vozača taksi vozila, smene rada vozača taksi vozila, prosečne dnevne i godišnje kilometraže po vozilu, prosečnog broja vožnji u toku dana i drugih parametara koji utiču na optimalno organizovanje taksi prevoza u Gradu.

Na osnovu Studije iz tačke I. stav 2. ovog programa optimalan broj taksi vozila u Gradu je 1400 taksi vozila.

III. Na osnovu utvrđenog optimalnog broja iz tačke II stav 2. ovog programa i ekonomskih parametara na tržištu taksi usluga Gradsko veće Grada Novog Sada će posebnim aktom utvrditi dozvoljeni broj taksi vozila u Gradu.

IV. Danom stupanja na snagu ovog programa prestaje da važi Program o organizovanju taksi prevoza na teritoriji Grada Novog Sada u okviru kojeg se određuje i optimalan broj taksi vozila ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 53/18).

V. Ovaj program stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada", a primenjivaće se od 1. januara 2020. godine.