PRAVILNIK
O VISINI NAKNADE ZA TROŠKOVE POSTUPKA PRIZNAVANJA STRANIH ŠKOLSKIH ISPRAVA I PRIZNAVANJA STRANIH VISOKOŠKOLSKIH ISPRAVA U SVRHU ZAPOŠLJAVANJA I O VISINI NAKNADE ZA TROŠKOVE POSTUPKA DAVANJA ODOBRENJA DRUGOJ ORGANIZACIJI ZA STICANJE STATUSA JAVNO PRIZNATOG ORGANIZATORA AKTIVNOSTI OBRAZOVANJA ODRASLIH

("Sl. glasnik RS", br. 1/2020)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuje se visina naknade za troškove postupka priznavanja stranih školskih isprava i priznavanja stranih visokoškolskih isprava u svrhu zapošljavanja i visina naknade za troškove postupka za davanje odobrenja drugoj organizaciji za sticanje statusa javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih.

Član 2

Visina naknade za troškove postupka priznavanja strane školske isprave za osnovno obrazovanje i vaspitanje iznosi 3.600,00 dinara (slovima: trihiljadešeststotinadinara).

Visina naknade za troškove postupka priznavanja strane školske isprave za srednje obrazovanje i vaspitanje iznosi 5.500,00 dinara (slovima: pethiljadapetstotinadinara).

Visina naknade za troškove postupka priznavanja strane visokoškolske isprave u svrhu zapošljavanja iznosi 7.500,00 dinara (slovima: sedamhiljadapetstotinadinara).

Visina naknade za troškove postupka davanja odobrenja drugoj organizaciji za sticanje statusa javno priznatog organizatora aktivnosti obrazovanja odraslih iznosi 28.280,00 dinara (slovima: dvadesetosamhiljadadve stotineosamdesetdinara).

Član 3

Vrste usluga i iznosi naknada za pojedine usluge formirani su na osnovu ovlašćenja Agencije za kvalifikacije iz Zakona o nacionalnom okviru kvalifikacija Republike Srbije, a u skladu sa odredbama Zakona o budžetskom sistemu i Pravilnika o metodologiji i načinu utvrđivanja troškova pružanja javne usluge.

Član 4

Ovaj pravilnik objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja.