PRAVILNIK

O OBRASCU DOZVOLE ZA UPRAVLJANJE VUČNIM VOZILOM, OBRASCU DODATNOG UVERENJA I OBRASCU DOZVOLE ZA REGULISANJE ŽELEZNIČKOG SAOBRAĆAJA

("Sl. glasnik RS", br. 6/2020)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se postupak izdavanja dozvole za upravljanje vučnim vozilom, obrazac zahteva za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom, potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom, obrazac dozvole za upravljanje vučnim vozilom, izgled i sadržina obrasca dodatnog uverenja, izgled i sadržina obrasca overene kopije dodatnog uverenja i izgled i sadržina obrasca dozvole za regulisanje železničkog saobraćaja.

Član 2

Dozvola za upravljanje vučnim vozilom izdaje se licu koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuje bezbednost i interoperabilnost železnice i koje je podnelo zahtev za izdavanje dozvole na propisanom obrascu sa potrebnom dokumentacijom.

Član 3

Obrazac zahteva za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom dat je u Prilogu 1, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 4

Potrebna dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje dozvole za upravljanje vučnim vozilom data je u Prilogu 2, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 5

Obrazac dozvole za upravljanje vučnim vozilom dat je u Prilogu 3, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 6

Izgled i sadržina obrasca dodatnog uverenja dati su u Prilogu 4, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 7

Izgled i sadržina obrasca overene kopije dodatnog uverenja dati su u Prilogu 5, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 8

Izgled i sadržina obrasca dozvole za regulisanje železničkog saobraćaja dati su u Prilogu 6, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 9

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obrascu dozvole za upravljanje vučnim vozilom, obrascu dodatnog ovlašćenja i obrascu dozvole za regulisanje železničkog saobraćaja ("Službeni glasnik RSˮ, br. 22/16 i 89/16).

Član 10

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Priloge 1-6, koji su sastavni deo ovog pravilnika, objavljene u "Sl. glasniku RS", br. 6/2020, možete pogledati OVDE