PRAVILNIK
O SADRŽAJU SERTIFIKATA KRATKOG PROGRAMA STUDIJA

("Sl. glasnik RS", br. 12/2020)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se sadržaj sertifikata kratkog programa studija koji izdaje visokoškolska ustanova.

Član 2

Licu koje završi kratki program studija visokoškolska ustanova, odnosno visokoškolske ustanove koje zajednički organizuju i izvode kratki program studija, izdaje sertifikat kratkog programa studija (u daljem tekstu: sertifikat).

Sertifikat iz stava 1. ovog člana u obliku je lista veličine 245 x 345 mm, a kada se štampa dvojezično veličine je 290 x 420 mm, štampa se na 200-gramskoj hartiji, sadrži serijski broj i logo visokoškolske ustanove, odnosno visokoškolskih ustanova koje zajednički organizuju i izvode kratki program studija, koji se nalazi u pozadini teksta.

Sadržaj sertifikata iz stava 1. ovog člana dat je na obrascima br. 1 i 2, koji su odštampani uz ovaj pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Član 3

Visokoškolska ustanova, odnosno visokoškolske ustanove koje zajednički organizuju i izvode kratki program studija, uz sertifikat iz člana 2. ovog pravilnika izdaje dodatak sertifikatu.

Dodatak sertifikatu štampa se na 100-gramskoj hartiji, sadrži do pet stranica u obliku listova čije su pojedinačne veličine 210 x 297 mm, a kada se štampa dvojezično sadrži do šest stranica istih dimenzija.

Sadržaj dodatka sertifikatu utvrđen je na Obrascu br. 3, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 4

Kada se nastava ostvaruje na jeziku nacionalne manjine, odnosno na nekom od svetskih jezika, obrasci isprava iz čl. 2. i 3. ovog pravilnika štampaju se dvojezično, na srpskom jeziku ćiriličkim pismom i na jeziku i pismu na kojem se nastava izvodi.

U obrascima isprava iz stava 1. ovog člana tekst na jeziku i pismu na kome se nastava izvodi ispisuje se ispod teksta na srpskom jeziku.

Član 5

Ako se pogreši prilikom popunjavanja obrasca sertifikata sa serijskim brojem, obrazac se precrtava dvema paralelnim dijagonalnim linijama crvene boje i zapisnički se konstatuje da se obrazac sa određenim serijskim brojem ne može koristiti za izdavanje sertifikata.

Zapisnik i obrazac iz stava 1. ovog člana visokoškolska ustanova čuva u skladu sa propisima kojima se uređuje kancelarijsko poslovanje.

Član 6

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Obrasce 1-3, koji su sastavni deo ovog pravilnika, objavljene u "Sl. glasniku RS", br. 12/2020, možete pogledati OVDE