PRAVILNIK
ZA RASPODELU SREDSTAVA IZ BUDŽETSKOG FONDA ZA RAZVOJ LOVSTVA AP VOJVODINE ZA 2020. GODINU

("Sl. list AP Vojvodine", br. 10/2020)

Opšte odredbe

Član 1

Pravilnikom za dodelu podsticajnih sredstava putem konkursa za sufinansiranje aktivnosti kod Izrade i realizacije programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine i druge namene u skladu sa Zakonom (u daljem tekstu: Pravilnik) propisuju se namene, visina i način dodele sredstava, pravo i uslovi učešća na konkursu i dokumentacija koja se podnosi uz prijavu, postupak s neblagovremenim i nekompletnim prijavama, razmatranje prijava i odlučivanje o dodeli sredstava, kriterijumi i bodovanje za dodelu sredstva, ugovor o realizaciji aktivnosti, realizacija ugovorenih obaveza, plaćanje radova, praćenje realizacije ugovora, završne odredbe i druga pitanja značajna za realizaciju tačke III Programa korišćenja sredstava iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva Autonomne pokrajine Vojvodine u 2020. godini, koji je sastavni deo Pokrajinske skupštinske odluke o programu korišćenja sredstava iz Budžetskog fonda za razvoj lovstva Autonomne pokrajine Vojvodine u 2020. godini ("Službeni list APV", broj 54/19).

Program iz stava 1. ovog člana donela je Skupština Autonomne pokrajine Vojvodine, a Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo (u daljem tekstu: Sekretarijat), zadužen je za njegovu realizaciju.

Namene za koje se mogu koristiti podsticajna sredstva

Član 2

Prihvatljivi troškovi za realizaciju aktivnosti - Izrada i realizacija programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine (tačka III podtačka 1a. Programa) - sufinansiranje izgradnje lovno - tehničkih objekata i finansiranje izrade i realizacije programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa na teritoriji AP Vojvodine, dati su u tabeli broj 1.

Tabela 1.

Vrsta prihvatljivih troškova

Izgradnja i rekonstrukcija objekata za obradu trofeja

Izgradnja i rekonstrukcija objekta i nabavka građevinskog i drugog materijala (vodovodni, elektro instalacija i usluga na izgradnji i rekonstrukcije po projektnoj dokumentaciji

Nabavka i usluge ugradnja neophodne opreme po projektnoj dokumentaciji

Izgradnja i postavljanje visokih natkrivenih drvenih čeka

Čišćenje i nivelacija terena

Postavljanje stubova za čeke i izrada temelja za stubove

Nabavka drveta i drugog materijala za izradu čeka

Usluge izrade i postavljanja čeka

Podizanje remiza za divljač

Priprema zemljišta za podizanje remiza

Mašinsko ili ručno bušenje rupa za sadnice

Nabavka sadnica, prevoz i usluge sadnje

Mere nege

Izgradnja objekta za uzgoj autohtone divljači u otvorenim lovištima

Čišćenje i i priprema terena

Postavljanje stubova, izrada temelja i sl.

Nabavka, stubova, drveta, žice i drugog materijala u skladu sa projektom

Usluge rada na izgradnji lovno tehničkih objekata, osim primanja stalno zaposlenih radnika

Oprema objekta (hranilišta, pojilišta, hvataljke i dr.)

Troškovi nabavke divljači za uzgajalište

 

Izgradnja novih uzgajališta autohtone divljači u lovištima posebne namene

Čišćenje i priprema terena

Postavljanje stubova, žice, izrada temelja i sl.

Nabavka, stubova, drveta, žice i drugog materijala u skladu sa projektom

Usluge rada na izgradnji lovno tehničkih objekata, osim primanja stalno zaposlenih radnika

Oprema objekta (hranilišta, pojilišta, hvataljke i dr.)

Troškovi nabavke divljači za uzgajalište

Prihvatljivi troškovi za realizaciju aktivnosti - Druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu (tačka III podtačka 2. Programa) - sufinansiranje nabavke terenskog vozila, finansiranje istraživanja realnog prirasta zeca u AP Vojvodini i finansiranje Projekta unapređenja stanja u lovištima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine sa aspekta zaštite i sprovođenja monitoringa populacija lovostajem zaštićenih i trajno zaštićenih vrsta divljači i njihovih staništa - monitoring populacije šakala (Canis aureus) i uticaj šakala na gajene vrste divljači (II faza) lovna 2020/21. godina, dati su u tabeli broj 2.

Tabela 2.

Vrsta aktivnosti -

2a) Nabavka terenskog vozila

Troškovi nabavke terenskog vozila

2a) Nabavka digitalne kamere - foto klopke i nabavka uređaja za noćno osmatranje

Troškovi nabavke digitalne kamere - foto klopke

Troškovi nabavke uređaja za noćno osmatranje

2b) Istraživanje realnog prirasta zeca u AP Vojvodini

Troškovi nabavke laboratorijskog potrošnog materijala i opreme

Troškovi angažovanja stručnih lica, osim zarada stalno zaposlenih radnika

Troškovi prikupljanja uzoraka

Troškovi odlaska na lokacije za prikupljanje uzoraka

Troškovi izrade i slanja rezultata istraživanja korisnicima lovišta

Troškovi prikupljanja podataka, obrade i štampe rezultata istraživanja

2c) Unapređenje stanja u lovištima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine sa aspekta zaštite i sprovođenja monitoringa populacija lovostajem zaštićenih i trajno zaštićenih vrsta divljači i njihovih staništa - monitoring populacije šakala (Canis aureus) i uticaj šakala na gajene vrste divljači (II faza) lovna 2020/21. godina

Troškovi nabavke potrošnog materijala i neophodne opreme za monitoring

Troškovi angažovanja stručnih lica, osim zarada stalno zaposlenih radnika

Troškovi odlaska na lokacije monitoringa

Troškovi prikupljanja podataka, obrade i slanja rezultata monitoringa

Sredstva koja se dodeljuju ne mogu se koristiti za:

1) izmirenje poreza na dodatu vrednost za javna preduzeća i naučno - istraživačke ustanove;

2) troškove bankarske provizije, troškove jemstva i slične troškove ili naknade;

3) troškove bruto zarada zaposlenih;

4) troškove projektovanja;

5) troškove geodetskih snimanja i obeležavanja ;

6) troškove nabavke alata i mehanizacije;

7) naknadne i nepredviđene troškove radova.

Visina i način dodele sredstava

Član 3

1. Izrada i realizacija programa i projekata razvoja lovstva i unapređivanja stanja populacije divljači i njenih staništa (tačka III podtačka 1. Programa) do 90% za tačku 1a i do 100% za tačku 1b, u ukupnom iznosu do 20.570.000,00 dinara i to za:

1a - sufinansiranje izgradnje, rekonstrukcije i sanacije lovno - tehničkih objekata u iznosu do 19.870.000,00 dinara, i to za:

- izgradnju i rekonstrukciju objekata za obradu trofeja, do 600.000,00 dinara za izgradnju i do 400.000,00 dinara za rekonstrukciju;

- podizanje remiza za divljač, do 200.000,00 dinara po hektaru;

- izgradnju objekta za uzgoj autohtone divljači u otvorenim lovištima, do 3.000.000,00 dinara po jednom projektu, a u skladu sa prihvaćenim projektom.

- najviše dve visoke natkrivene drvene čeke, do 18.000,00 dinara po čeki;

- izgradnja novih uzgajališta autohtone divljači u lovištima posebne namene, do ukupnog iznosa od 10.000.000,00 dinara, a u skladu sa prihvaćenim projektom.

1b - izrada i realizacija projekata tehnološkog postupka za veštačku proizvodnju zeca (Lepus europaeus, Pall.) u uzgajalištima divljači, u svrhu unapređivanja stanja populacija zeca u lovištima APV, u iznosu do 700.000,00 dinara

2. Druge namene u skladu sa Zakonom o divljači i lovstvu (tačka III podtačka 2. Programa), u ukupnom iznosu do 24.676.176,20 dinara za:

Sufinansiranje nabavke opreme za korisnike lovišta (na primer mopedi, terenska vozila, nabavka posebnih digitalnih kamera - fotoklopki, uređaja za noćno osmatranje i drugih uređaja za osmatranje i praćenje divljači u funkciji razvoja monitoringa i zaštite divljači i dr.), u iznosu do 22.176.176,20 dinara i to za:

2a) sufinansiranje nabavke opreme za korisnike lovišta u AP Vojvodini, do 60%, i to za:

- novo terensko vozilo do 750.000,00 dinara i do 400.000,00 dinara za polovno terensko vozilo, koje ne može biti starije od 5 godina.

- sufinansiranje nabavke opreme za korisnike lovišta u AP Vojvodini, do 90%, i to za:

- digitalne kamere - foto klopke sa GSM modulom za slanje podataka putem MMS poruka, do 40.000,00 dinara po jednoj digitalnoj kameri - foto klopki,

- uređaji za noćno osmatranje - termovizijski uređaj, sa najmanje IPX4 zaštitom na vodootpornost, nisku temperaturu i na udarce i najmanjom daljinom detekcije od 800 metara, do 150.000,00 dinara po jednom uređaju za noćno osmatranje,

2b) Finansiranje istraživanja realnog prirasta zeca u AP Vojvodini, do 100%, u iznosu do 1.000.000,00 dinara.

2c) Finansiranje Projekta unapređenja stanja u lovištima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine sa aspekta zaštite i sprovođenja monitoringa populacija lovostajem zaštićenih i trajno zaštićenih vrsta divljači i njihovih staništa - monitoring populacije šakala (Canis aureus) i uticaj šakala na gajene vrste divljači (II faza) lovna 2020/21. godina, do 100%, u iznosu do 1.500.000,00 dinara.

Korisnici sredstava

Član 4

Korisnici sredstava po ovom konkursu su korisnici lovišta, akreditovane naučno istraživačke ustanove u oblasti lovstva i zaštite divljači i lovišta i privredna društva, koja su registrovana za delatnost lovstva, koja se bave unapređenjem lovstva sa teritorije AP Vojvodine.

Privredno društvo može ostvariti pravo na podsticaje ako je razvrstano u mikro i malo pravno lice, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/2011, 99/2011, 83/2014, 5/2015, 44/2018, 95/2018 i 91/2019) i Zakonom o računovodstvu ("Službeni glasnik RS", broj 73/2019).

Pravo na učešće na konkursu

Član 5

Pravo učešća na konkursu ima korisnik lovišta, akreditovane naučno istraživačke ustanove u oblasti lovstva i zaštite divljači i lovišta i privredna društva, koja su registrovana za delatnost lovstva, koja se bave unapređenjem lovstva sa teritorije AP Vojvodine.

Privredno društvo može ostvariti pravo na podsticaje ako je razvrstano u mikro i malo pravno lice, u skladu sa Zakonom o privrednim društvima ("Službeni glasnik RS", br. 36/2011, 99/2011, 83/2014, 5/2015, 44/2018, 95/2018 i 91/2019) i Zakonom o računovodstvu ("Službeni glasnik RS", broj 73/2019).

Uslovi za učešće na konkursu

Član 6

Uslov za učešće na konkursu je da podnosilac prijave za istu namenu i za istu lokaciju nije koristio, niti koristi sredstva budžetskog fonda za razvoj lovstva Republike Srbije i budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine, i to:

- za sredstva iz tačke 1a i 2a) - korisnici lovišta sa sedištem na teritoriji AP Vojvodine, osim korisnika lovišta posebne namene, koji mogu konkurisati samo za sredstva iz tačke 1a. - izgradnja novih uzgajališta autohtone divljači u lovištima posebne namene.

- za sredstva iz tačke 2b) - privredna društva, registrovana za obavljanje delatnosti lovstva, koja se bave unapređenjem lovstva sa teritorije AP Vojvodine. sa teritorije AP Vojvodine.

- za sredstva iz tačke 1b i 2c) - akreditovane naučno istraživačke ustanove u oblasti lovstva i zaštite divljači, koja se bave unapređenjem lovstva sa teritorije AP Vojvodine.

Dokumentacija koja se podnosi uz prijavu

Član 7

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA TAČKU 1A. (TAČKA III PODTAČKA 1. PROGRAMA) - SUFINANSIRANJE IZGRADNJE, REKONSTRUKCIJE I SANACIJE LOVNO - TEHNIČKIH OBJEKATA

Za učešće na konkursu potrebna je sledeća osnovna dokumentacija:

1. prijava na konkurs;

2. fotokopija rešenja o upisu u registar u agenciji za privredne registre;

3. fotokopija - izvod lovne osnove lovišta za deo koji se odnosi na plan uređivanja i održavanja lovišta

Ukoliko podnosilac prijave ne dostavi potrebnu dokumentaciju navedenu pod tačkama 2. i 3. Pokrajinski sekretarijat po službenoj dužnosti od navedenih organa pribavlja podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija u skladu sa zakonom koji uređuje opšti upravni postupak.

Uz napred navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sledeće:

- za izgradnju objekata za obradu trofeja - lokacijsku ili građevinsku dozvolu i projekat sa predmerom i predračunom materijala i radova sa PDV, izrađenog i overenog od strane licenciranog lica (licenca odgovornog projektanta);

- za rekonstrukciju objekata za obradu trofeja - prijavu radova nadležnom organu lokalne samouprave i projekat sa predmerom i predračunom materijala i radova sa PDV, izrađenog od strane licenciranog lica (licenca odgovornog projektanta);

- za podizanje remiza na zemljištu u vlasništvu lovačkih udruženja dostaviti izvod iz lista nepokretnosti s podacima o vlasništvu i ograničenjima za sve katastarske parcele koje su predmet prijave (ne stariji od 30 dana) pored kojeg podnosilac prijave koji nije vlasnik zemljišta dostavlja i ugovor o zakupu (original ili overena kopija), koji važi najmanje 5 godina od objavljivanja konkursa i skicu podizanja remiza s predmerom i predračunom radova i iskazanim troškovima sadnog materijala, rada i nege sa PDV-om, koje su izradili registrovani rasadnici ili pravna lica registrovana za oblast šumarstva ili lovstva. Površina zemljišta za podizanje remiza za divljač ne može biti manja od pet ari;

- za izgradnju objekta za uzgoj autohtone divljači u otvorenim lovištima građevinski i tehnološki projekat (sa naznačenom lokacijom), predmerom i predračunom radova sa iskazanim troškovima materijala i rada sa PDV, izrađenog i overenog od strane licenciranih lica (licenca Lovačke komore Srbije - vrsta 1), dokaz o vlasništvu nad zemljištem na kome se planira podizanje lovnih i drugih objekta, izvod lista nepokretnosti (ne stariji od 30 dana) sa naznakom katastarske parcele na kojoj je planirano podizanje lovnih i drugih objekta (original ili overena kopija) pored kojeg podnosilac prijave koji nije vlasnik zemljišta dostavlja i ugovor o zakupu (original ili overena kopija), koji važi najmanje 10 godina od dana objavljivanja konkursa. Površina zemljišta za izgradnju objekta za uzgoj divljači ne može biti manja od deset hektara;

- za izgradnju visoke ili niske drvene natkrivene čeke i hranilišta za visoku i sitnu divljač - skicu (sa naznačenom lokacijom) sa predmerom i predračunom radova sa iskazanim troškovima materijala i rada sa PDV, izrađenog od strane licenciranog lica (licenca Lovačke komore Srbije - vrsta 1), dokaz o vlasništvu nad zemljištem na kome se planira podizanje lovnih i drugih objekta, izvod lista nepokretnosti (ne stariji od 30 dana) sa naznakom katastarske parcele na kojoj je planirano podizanje lovnih i drugih objekta (original ili overena kopija) pored kojeg podnosilac prijave koji nije vlasnik zemljišta dostavlja i pisanu saglasnost vlasnika zemljišta da se na njegovoj imovini mogu postavljati lovni i drugi privremeni objekti predviđeni projektom ili ugovor o zakupu ili ustupanju zemljišta za podizanje lovnih i drugih objekta (original ili overena kopija), koji važe najmanje 5 godina od dana objavljivanja konkursa;

- za izgradnju novih uzgajališta divljači u lovištima posebne namene - skicu (sa naznačenom lokacijom), tehnološki projekat uzgajališta, predmer i predračun sa iskazanim troškovima materijala i rada bez PDV-a i overom od strane licenciranog lica (licenca Lovačke komore Srbije - vrsta 1).

Podnosioci prijava mogu podneti najviše jednu prijavu na konkurs po lovištu, sa po jednom lokacijom po svim navedenim programima i projektima iz tačke 1a., osim za čeke gde se može na istoj prijavi podneti zahtev za po dve čeke po lovištu, s tim da svi lovno tehnički objekti moraju biti planirani lovnom osnovom.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA TAČKU 1B) - IZRADA I REALIZACIJA TEHNOLOŠKOG POSTUPKA ZA VEŠTAČKU PROIZVODNJU ZECA (Lepus europaeus, Pall.) U UZGAJALIŠTIMA DIVLJAČI, U SVRHU UNAPREĐIVANJA STANJA POPULACIJA ZECA U LOVIŠTIMA APV

1. prijava na konkurs;

2. fotokopija akreditacije naučno istraživačke ustanove u oblasti lovstva i zaštite divljači sa teritorije AP Vojvodine;

Uz napred navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sledeće:

- za projekat izrada i realizacija tehnološkog postupka za veštačku proizvodnju zeca (lepus europaeus, pall.) u uzgajalištima divljači, u svrhu unapređivanja stanja populacija zeca u lovištima APV - kratak opis istraživanja na koji se konkuriše sa specifikacijom troškova.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA TAČKU 2A) DRUGE NAMENE U SKLADU SA ZAKONOM O DIVLJAČI I LOVSTVU (TAČKA III PODTAČKA 2. PROGRAMA) ZA SUFINANSIRANJE NABAVKE OPREME ZA KORISNIKE LOVIŠTA - TERENSKOG VOZILA

1. prijava na konkurs;

2. fotokopija rešenja o upisu u registar u agenciji za privredne registre;

Dokumentacija navedena pod rednim brojem 2. podnosioci prijava nisu u obavezi da dostave ovom organu već će biti pribavljeno u skladu sa članom 9. Zakona o opštem upravnom postupku.

Uz napred navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sledeće:

- za nabavku terenskog vozila za korisnike lovišta u AP Vojvodini - fotokopija ugovora o radu sa zaposlenim stručnim licem i lovočuvarom ili zaposlenim lovočuvarima (korisnik više lovišta), predračun prodavca vozila sa iskazanim načinom kupovine vozila (isplata na račun dobavljača vozila u celosti, kredit ili lizing) ili predugovor sa kopijom saobraćajne dozvole za nabavku polovnog terenskog vozila, koje ne može biti starije od 5 godina, a za najviše jedno terensko vozilo po korisniku lovišta.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA TAČKU 2A) DRUGE NAMENE U SKLADU SA ZAKONOM O DIVLJAČI I LOVSTVU (TAČKA III PODTAČKA 2. PROGRAMA) ZA SUFINANSIRANJE NABAVKE OPREME ZA KORISNIKE LOVIŠTA - DIGITALNE KAMERE - FOTO KLOPKE SA GSM MODULOM ZA SLANJE PODATAKA PUTEM MMS PORUKA

1. prijava na konkurs;

2. fotokopija rešenja o upisu u registar u agenciji za privredne registre;

3. fotokopija - izvod lovne osnove lovišta za deo koji se na dinamiku populacije divlje svinje za lovnu sezonu 2019/2020.

Dokumentacija navedena pod rednim brojem 2. i 3. podnosioci prijava nisu u obavezi da dostave ovom organu već će biti pribavljeno u skladu sa članom 9. Zakona o opštem upravnom postupku.

Uz napred navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sledeće:

- za nabavku tri digitalne kamere - foto klopke sa GSM modulom za slanje podataka putem MMS poruka za korisnike lovišta u AP Vojvodini - fotokopija ugovora o radu sa zaposlenim stručnim licem i lovočuvarom ili zaposlenim lovočuvarima (korisnik više lovišta), predračun prodavca opreme i kratkim opisom monitoringa populacije divljih svinja sa očekivanim rezultatima sprovođenja monitoringa populacije divljih svinja, sprečavanja šteta od divljači u lovištu i zaštite lovišta, putem digitalne kamere - foto klopke sa GSM modulom za slanje podataka putem MMS poruka, izrađenog od strane licenciranog lica (licenca Lovačke komore Srbije - vrsta 1 ili 2), za najmanje tri uređaja - digitalne kamere - foto klopke, po lovištu.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA TAČKU 2A) DRUGE NAMENE U SKLADU SA ZAKONOM O DIVLJAČI I LOVSTVU (TAČKA III PODTAČKA 2. PROGRAMA) ZA SUFINANSIRANJE NABAVKE OPREME ZA KORISNIKE LOVIŠTA - UREĐAJ ZA NOĆNO OSMATRANJE

1. prijava na konkurs;

2. fotokopija rešenja o upisu u registar u agenciji za privredne registre;

3. fotokopija - izvod lovne osnove lovišta za deo koji se na dinamiku populacije jelenske i srneće divljači i divlje svinje za lovnu sezonu 2019/2020.

Dokumentacija navedena pod rednim brojem 2. i 3. podnosioci prijava nisu u obavezi da dostave ovom organu već će biti pribavljeno u skladu sa članom 9. Zakona o opštem upravnom postupku.

Uz napred navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sledeće:

- za nabavku uređaja za noćno osmatranje za korisnike lovišta u AP Vojvodini - fotokopija ugovora o radu sa zaposlenim stručnim licem i lovočuvarom ili zaposlenim lovočuvarima (korisnik više lovišta), predračun prodavca opreme i kratkim opisom monitoringa sa očekivanim rezultatima sprovođenja monitoringa populacije lovostajem zaštićenih vrsta divljači, sprečavanja šteta od divljači u lovištu i zaštite lovišta, putem uređaja za noćno osmatranje - termovizijski uređaj, sa najmanje IPX4 zaštitom na vodootpornost, nisku temperaturu i na udarce i najmanjom daljinom detekcije od 800 metara, izrađenog od strane licenciranog lica (licenca Lovačke komore Srbije - vrsta 1 ili 2), a za najviše jedan uređaj za noćno osmatranje po korisniku lovišta.

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA TAČKU 2B) DRUGE NAMENE U SKLADU SA ZAKONOM O DIVLJAČI I LOVSTVU (TAČKA III PODTAČKA 2. PROGRAMA) FINANSIRANJE ISTRAŽIVANJA REALNOG PRIRASTA ZECA U AP VOJVODINI

1. prijava na konkurs;

2. fotokopija rešenja o upisu u registar u agenciji za privredne registre;

3. dokaz o registraciji privrednog društva za delatnost lovstva s teritorije AP Vojvodine.

Dokumentacija navedena pod rednim brojem 2. podnosioci prijava nisu u obavezi da dostave ovom organu već će biti pribavljeno u skladu sa članom 9. Zakona o opštem upravnom postupku.

Uz napred navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sledeće:

- za istraživanje realnog prirasta zeca u AP Vojvodini - kratak opis istraživanja na koji se konkuriše sa specifikacijom troškova i kopijama licenci zaposlenih stručnih lica (licenca Lovačke komore Srbije - vrsta 1).

POTREBNA DOKUMENTACIJA ZA TAČKU 2C) DRUGE NAMENE U SKLADU SA ZAKONOM O DIVLJAČI I LOVSTVU (TAČKA III PODTAČKA 2. PROGRAMA) - FINANSIRANJE PROJEKTA UNAPREĐENJA STANJA U LOVIŠTIMA NA TERITORIJI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE SA ASPEKTA ZAŠTITE I SPROVOĐENJA MONITORINGA POPULACIJA LOVOSTAJEM ZAŠTIĆENIH I TRAJNO ZAŠTIĆENIH VRSTA DIVLJAČI I NJIHOVIH STANIŠTA - MONITORING POPULACIJE ŠAKALA (CANIS AUREUS) I UTICAJ ŠAKALA NA GAJENE VRSTE DIVLJAČI (II FAZA) LOVNA 2020/21. GODINA.

1. prijava na konkurs;

2. fotokopija akreditacije naučno istraživačke ustanove u oblasti lovstva i zaštite divljači sa teritorije AP Vojvodine;

Uz napred navedenu dokumentaciju potrebno je dostaviti i sledeće:

- za Projekat unapređenja stanja u lovištima na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine sa aspekta zaštite i sprovođenja monitoringa populacija lovostajem zaštićenih i trajno zaštićenih vrsta divljači i njihovih staništa - monitoring populacije šakala (Canis aureus) i uticaj šakala na gajene vrste divljači (II faza) lovna 2020/21. godina - kratak opis istraživanja na koji se konkuriše sa specifikacijom troškova i kopije zaključenih ugovora o sprovođenju monitoringa sa korisnicima lovišta sa navedenim lokacijama.

Postupanje sa nepotpunim prijavama

Član 8

Za podnosioce nepotpunih prijava, Pokrajinski sekretarijat po službenoj dužnosti od nadležnih organa pribavlja podatke o činjenicama o kojima se vodi službena evidencija u skladu sa zakonom koji uređuje opšti upravni postupak, a za ostalu dokumentaciju će biti pozvani da dopune u roku od osam (8) dana od dana prijema poziva.

Ukoliko podnosioci nepotpunih prijava u roku iz prethodnog stava ne dopune dokumentaciju, prijava će biti odbačena kao nepotpuna.

Prijave koje su dopunjene biće razmatrane tek nakon dostavljanja dokumentacije koja je tražena pozivom iz stava 1. ovog člana.

Komisija će odbaciti:

• neblagovremene prijave,

• nedozvoljene prijave,

• prijave podnete od strane neovlašćenog lica.

Odlučivanje o dodeli sredstava

Član 9

Komisija za razmatranje prijava (u daljem tekstu: Komisija), koju je imenovao pokrajinski sekretar, razmatra podnete prijave i donosi zapisnik s predlogom odluke o dodeli sredstava.

Komisija utvrđuje listu podnosilaca prijava koji ispunjavaju uslove na osnovu dostavljene dokumentacije, u skladu s Konkursom i Pravilnikom. U skladu s kriterijumima, koji su definisani Pravilnikom, formira se bodovna lista na osnovu koje se dodeljuju bespovratna sredstva.

Komisija ima pravo da zaseda, kada proceni da su se stekli uslovi za donošenje zapisnika sa predlogom odluke o dodeli sredstava u kom će navesti ukupan broj podnetih prijava sa prikazom traženih sredstava, prihvatljive prijave sa prikazom bodova i iznosa, neprihvatljive prijave razvrstane po razlozima neprihvatljivosti.

Predlogom odluke o dodeli sredstava utvrđeni su pojedinačni iznosi sredstava po podnosiocu prijave kom su odobrena sredstva i način bodovanja, a podnosiocima prijava kojima sredstva nisu odobrena navode se razlozi odbijanja/odbacivanja.

Odluku o dodeli sredstava donosi pokrajinski sekretar na osnovu predloga Komisije.

Odluka se objavljuje na zvaničnoj internet strani Pokrajinskog sekretarijata: www.psp.vojvodina.gov.rs.

Kriterijumi za ocenu podnetih prijava

Član 10

Komisija daje predlog za dodelu bespovratnih sredstava na osnovu podnete dokumentacije i kriterijuma:

1. Visina sopstvenog učešća u % - (tačka 2a - terensko vozilo)

2. Podnosilac prijave za poslednjih 12 meseci od trenutka objavljivanja Konkursa nije bilo u blokadi duže od 30 dana (tačke 1a. i 2a - terensko vozilo, digitalna kamere - foto klopke sa GSM prenosom podataka i uređaj za noćno osmatranje)

3. Broj zaposlenih (stručna lica i lovočuvari -(tačka 1a. - LTO - LU i doo)

4. Dosadašnje korišćenje sredstava budžetskog fonda za razvoj lovstva za istu namenu na koju konkuriše (tačke 1a. i 2a - terensko vozilo, digitalna kamere - foto klopke sa GSM prenosom podataka i uređaj za noćno osmatranje)

5. Površina lovišta (površina u ha), (tačke 1a. i 2a - terensko vozilo, digitalna kamere - foto klopke sa GSM prenosom podataka i uređaj za noćno osmatranje)

6. Brojno stanje visoke divljači za lovnu 2019/2020. godinu iz lovne osnove za lovište za koje se nabavlja vozilo ili oprema (broj jedinki - jelenska divljač, srneća divljač i divlja svinja), (tačke 1a. i 2a - nabavka uređaja za noćno osmatranje)

7. Godišnji plan odstrela visoke divljači za lovnu 2019/2020. godinu (lovna osnova) za lovište za koje se planira izgradnja ili rekonstrukcija lovno tehničkih objekata ili nabavlja vozilo ili oprema (broj jedinki - jelenska divljač, srneća divljač i divlja svinja), (tačke 1a. i 2a - nabavka uređaja za noćno osmatranje)

8. Starost vozila koji je predmet nabavke (godina), (tačka 2a - terensko vozilo)

9. Broj objavljenih naučnih radova vezanih za tematiku zeca (Kategorija M10, M20, M30, M40, M50 i M60 (koeficijent h broj radova = broj bodova) - (tačka 1b)

10. Broj zaposlenih lovočuvara za lovište za koje se podnosi prijava - (tačka 2a - terensko vozilo, digitalne kamere - foto klopke sa GSM prenosom podataka i uređaja za noćno osmatranje)

11. Stručno lice - (tačka 2a - terensko vozilo, digitalne kamere - foto klopke sa GSM prenosom podataka i uređaja za noćno osmatranje)

12. Broj zaposlenih stručnih lica sa licencama lovačke komore Srbije (licenca 1 i 2) - (tačka 2b)

13. Broj zaključenih ugovora ili broj lokacija na kojima se sprovodi monitoring sa korisnicima lovišta - (tačke 2b i 2c)

14. Broj jedinki divlje svinje planiranih za odstrel u lovištu za koje se podnosi prijava za lovnu 2019/2020. godinu (godišnji plan gazdovanja), tačka 2a - nabavka digitalne kamere - foto klopke sa GSM prenosom podataka

15. Izgradnja novih uzgajališta za autohtonu divljač u lovištima posebne namene (tačka 1a.)

16. Ocena opravdanosti investicije (tačke 1a, 1b, 2a, 2b, i 2c)

U skladu s kriterijumima, koji su definisani Pravilnikom, formira se bodovna lista na osnovu koje se dodeljuju bespovratna sredstva. Prijave na Konkurs koje ostvare manje od 30% od ukupnog broja bodova ne ulaze u dalje razmatranje Komisije.

Postupanje sa prijavama koje su odbijene/odbačene ili nisu u potpunosti prihvaćene

Član 11

Na osnovu odluke, Komisija sačinjava a pokrajinski sekretar donosi rešenje sa obrazloženjem i poukom o pravnom sredstvu za podnosioce prijava kojima su prijave odbijene/odbačene ili nisu u potpunosti prihvaćene prijave na osnovu predloga odluke.

Pravo prigovora

Član 12

Pored navedenih lica iz člana 11. Pravilnika, pravo prigovora ima i svaki nezadovoljni podnosilac prijave kome su odobrena sredstva na osnovu Odluke o dodeli sredstava koja je objavljena na zvaničnoj internet strani Pokrajinskog sekretarijata.

Prigovor se ulaže pokrajinskom sekretaru u roku od tri (3) dana od dostavljanja pojedinačnog rešenja, odnosno najkasnije u roku od sedam (7) dana od dana objavljivanja odluke na sajtu Sekretarijata. Pokrajinski sekretar odlučuje o prigovoru u roku od sedam (7) radnih dana od dana prijema prigovora.

Prigovor sekretar može da odbaci kao neblagovremen, nedozvoljen, podnet od strane neovlašćenog lica, da ga usvoji u potpunosti ili delimično ili da odbije prigovor kao neosnovan.

O prigovoru odlučuje se rešenjem.

Konačna odluka

Član 13

Konačnu odluku donosi pokrajinski sekretar, na osnovu donetih rešenja po osnovu eventualnih prigovora a koja se objavljuje na zvaničnoj internet strani Pokrajinskog sekretarijata.

Ugovor o dodeli sredstava

Član 14

Nakon donošenja odluke o dodeli bespovratnih sredstava, pokrajinski sekretar u ime Pokrajinskog sekretarijata zaključuje ugovor o dodeli sredstava sa korisnikom sredstava kojim se regulišu prava i obaveze ugovornih strana.

Praćenje izvršavanja ugovora

Član 15

Kontrolu realizacije ugovorenih obaveza sprovodi Sektor lovstva i akvakulture i Sektor šumarsko lovne inspekcije, putem izveštaja i službene beleške šumarsko lovne inspekcije sa terena.

U slučaju neizvršavanja ugovorene obaveze ugovor će se raskinuti, a Korisnik sredstava u obavezi je da izvrši povraćaj sredstava.

Završna odredba

Član 16

Pravilnik stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine".