PRAVILNIK
O USLOVIMA I NAČINU KORIŠĆENJA MOBILNIH TELEFONA (MREŽNIH KARTICA) I TELEFONA U GRADSKOJ UPRAVI GRADA BORA

("Sl. list grada Bora", br. 3/2020)

Član 1

Ovim Pravilnikom o uslovima i načinu korišćenja mobilnih telefona (mrežnih kartica) i fiksnih telefona (u daljem tekstu Pravilnik), utvrđuju se uslovi i način korišćenja mobilnih i fiksnih telefona za službene potrebe zaposlenih u Gradskoj upravi grada Bora.

Član 2

Zaposleni u Gradskoj upravi grada Bora su dužni da se staraju o racionalnom, namenskom i ekonomičnom korišćenju mobilnih i fiksnih telefona i da iste koriste samo u službene svrhe.

Član 3

Pravo na dodelu korišćenja mobilnog telefona - mrežne kartice za službene potrebe u Gradskoj upravi grada Bora imaju načelnici Odeljenja, šefovi Odseka, rukovodilac unutrašnje organizacione jedinice, inspektori i drugi zaposleni po odobrenju načelnika Opštinske uprave.

Član 4

Dozvoljeni limiti korišćenja mobilnog telefona- mrežne kartice koji se plaćaju na teret budžeta grada Bora utvrđuju se u samoj konkursnoj dokumentaciji i ugovoru o javnoj nabavci usluge mobilne telefonije.

Član 5

Svaki korisnik mobilnog telefona u slučaju prekoračenja iznosa navedenog u članu 4. ovog Pravilnika dužan je da nadoknadi razliku. U slučaju gubitka mobilnog telefona - kartice korisnik mobilnog telefona, takođe, sam nadoknađuju nastale troškove, u skladu sa odlukom odgovornog lica.

Član 6

Po prestanku osnova za korišćenja mobilnog telefona, korisnik je dužan da mobilni telefon - karticu vrati u najkasnije u roku od 5 dana od dana prestanka osnova za korišćenje.

Ukoliko korisnik ne postupi u skladu sa odredbama stava 1. ovog člana Gradska uprava će ovo pravo ostvariti na zakonom predviđen način.

Član 7

Visina troškova fiksnih telefona biće određena aktom načelnika Opštinske uprave opštine Bor, tako da će svako prekoračenje istih biti nadoknađeno od strane korisnika koji je odgovoran za njegovo korišćenje.

Član 8

Sve nadoknade od strane korisnika odgovornih za korišćenje telefona (mobilnih i fiksnih), predviđene članovima 5., 6. i 7. ovog Pravilnika, biće ostvarene obustavom od primanja zaposlenog narednog meseca.

Obrazac izjave sastavni je deo ovog Pravilnika.

Član 9

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Bora".

 

IZJAVA

Ja ________________________________________________________________________ Korisnik službenog mobilnog telefona broj ____________________ saglasan-a sam da mi se od primanja obustavi _______________________________, iznos prekoračenja dozvoljenih mesečnih troškova korišćenja službenog mobilnog telefona-mrežne kartice.

U Boru, _________ 202_. godine

Potpis korisnika mobilnog telefona
____________________________