ODLUKA

O POSTAVLJANJU BALON HALA SPORTSKE NAMENE NA TERITORIJI GRADA NIŠA

("Sl. list grada Niša", br. 17/2020)

 

I UVODNE ODREDBE

Član 1

Ovom odlukom uređuju se uslovi i način postavljanja i uklanjanja balon hala sportske namene na teritoriji grada Niša.

Član 2

Balon hala sportske namene, u smislu odredaba ove odluke, je privremeni, montažno demontažni objekat presostatičke ili lake konstrukcije (metalna, drvena) sa pokrivačem od impregniranog ili plastificiranog platna, namenjen za obavljanje sportske aktivnosti.

Balon hala sportske namene može se postaviti kao poseban objekat na građevinskom zemljištu, namenjen za obavljanje sportske aktivnosti u toku cele godine (u daljem tekstu: balon sala).

Balon hala sportske namene može se postaviti kao prekrivač nad postojećim otvorenim sportskim objektom, radi njegovog korišćenja u toku zimskog perioda (u daljem tekstu: presostatički prekrivač).

Član 3

Sastavni deo balon hale sportske namene je tehnički blok sa uređajima za grejanje i hlađenje, kontrolu pritiska, kondicioniranje vazduha i sl. koji se po pravilu postavlja izvan volumena balon hale sportske namene.

Balon sala može da sadrži površine za izvođenje jedne ili više sportskih disciplina i prostor za prateće sadržaje određene propisima i normativima za obavljanje sportskih aktivnosti i delatnosti (garderoba, umivaonica, kupatilo, toalet, prostorije za inventar, prostorija za odmor, lekarska soba, kancelarija i sl.).

Prostor za prateće sadržaje iz stava 2. ovog člana može se obezbediti u okviru balon sale ili u okviru postojećeg objekta u kompleksu u kojem se balon sala postavlja.

II POSTAVLJANJE BALON HALE SPORTSKE NAMENE

Član 4

Balon hala sportske namene postavlja se na osnovu odobrenja za postavljanje, koje se izdaje u formi rešenja (u daljem tekstu: rešenje).

Rešenje iz stava 1. ovog člana donosi Gradska uprava grada Niša - Sekretarijat nadležan za poslove planiranja i izgradnje (u daljem tekstu: nadležna organizaciona jedinica), u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahteva.

Na rešenje kojim se odlučuje o izdavanju odobrenja za postavljanje balon hale sportske namene, može se podneti žalba Gradskom veću Grada Niša (u daljem tekstu: Veće), u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja.

Član 5

Balon hala sportske namene postavlja se montažom na mestu postavljanja.

Suvom montažom izvode se zidovi, sistem grejanja, ventilacije i osvetljenja i ugradnja unutrašnje opreme.

Neophodni građevinski radovi mogu se izvoditi za temeljenje, odnosno ankerovanje balon hale sportske namene, izradu podloge sportskog terena, postavljanje tehničkog bloka, izvođenje potrebnih priključaka na toplovodnu, gasovodnu, elektro, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, izgradnju kolskog i pešačkog prilaza i parking mesta.

Montažu balon hale sportske namene obavlja proizvođač ili odgovorni izvođač radova koga ovlasti proizvođač balon hale.

1. Postavljanje balon sale

Član 6

Balon sala može se postaviti na izgrađenom građevinskom zemljištu u okviru kompleksa prosvetnih i sportskih objekata i ugostiteljskih objekata za smeštaj, kao i na neizgrađenom građevinskom zemljištu koje je u privatnoj svojini.

Balon sala može se postaviti na neizgrađenom građevinskom zemljištu do privođenja zemljišta nameni.

Balon sala ne može se postaviti na neizgrađenom građevinskom zemljištu u javnoj svojini.

Balon sala ne može se postaviti nad postojećim otvorenim sportskim objektom u javnoj svojini.

Član 7

Balon sala se postavlja tako da minimalno udaljenje najisturenije tačke balon sale i linije katastarske parcele suseda iznosi 3,5 m.

Izuzetno od odredbe iz prethodnog stava, udaljenost može biti i manja, uz overenu saglasnost vlasnika susedne katastarske parcele.

Osnovni gabarit balon sale se postavlja do građevinske linije definisane važećim planskim dokumentom.

Udaljenost balon sale od okolnih objekata na susednim katastarskim parcelama (okolnim objektima se ne smatraju pomoćni objekti), iznosi polovinu visine balon sale, odnosno četvrtinu visine balon sale ukoliko objekti na susednim katastarskim parcelama ne sadrže otvore za osvetljenje stambenih i poslovnih prostorija koji su naspramni balon sali, ali ne može biti manja od 4,0 m.

Izuzetno od odredbe iz prethodnog stava, udaljenost može biti i manja, uz overenu saglasnost vlasnika objekta na susednoj katastarskoj parceli.

Balon sala se ne može postavljati u prvom i drugom stepenu zaštite prirodnog dobra, u zoni zaštite kulturnog dobra, u zaštićenoj prostorno kulturno-istorijskoj celini ili u celini koja uživa prethodnu zaštitu, u zonama sanitarne zaštite izvorišta vodosnabdevanja, u vojnom kompleksu i zaštitnim zonama oko vojnih kompleksa i objekata infrastrukture posebne namene, u zaštitnim zonama u skladu sa odredbama posebnih zakona (u zaštitnom pojasu: puta, železnice, dalekovoda, vodotoka, poletno-sletne staze, kao i druge zaštitne zone u skladu sa odredbama posebnih zakona).

Izuzetno od odredbe iz prethodnog stava, balon sala može biti postavljena samo uz saglasnost upravljača javnog dobra, odnosno saglasnost organizacije nadležne za zaštitu prirodnih, odnosno kulturnih dobara.

Član 8

Zahtev za izdavanje odobrenja za postavljanje balon sale može podneti pravno ili fizičko lice koje je vlasnik ili zakupac zemljišta na kome se balon sala postavlja.

Zahtev se podnosi u pisanoj formi nadležnoj organizacionoj jedinici.

Član 9

Uz zahtev za izdavanje odobrenja za postavljanje balon sale prilaže se dokumentacija u pisanoj formi:

1. dokaz o pravu svojine ili pravu zakupa na građevinskom zemljištu (list nepokretnosti, ugovor o zakupu sa overenim potpisima ugovarača od strane organa nadležnog za overu);

2. overena saglasnost suvlasnika, ukoliko se balon sala postavlja na građevinskom zemljištu koje je u vlasništvu više lica;

3. dokaz da je zakupodavac saglasan sa postavljanjem balon hale na zakupljenom zemljištu;

4. informacija o lokaciji;

5. uslovi za izradu tehničke dokumentacije izdate od preduzeća na čiju se instalaciju vrši priključak;

6. uslovi za izradu tehničke dokumentacije izdati od preduzeća u čijoj su nadležnosti instalacije i objekti koji mogu biti ugroženi postavljanjem balon sale, ukoliko predmetni objekat može da ugrozi postojeće ili planirane instalacije i objekte;

7. saglasnost iz člana 7. stav 7. ove odluke, ukoliko se predmetni objekat nalazi u nekoj od zona zaštite;

8. saglasnost na tehničku dokumentaciju u pogledu mera zaštite od požara, datu od strane područne jedinice organa državne uprave u čijoj je nadležnosti zaštita od požara;

9. tehnička dokumentacija u tri primerka i

10. dokaz o plaćenoj administrativnoj taksi.

Član 10

Tehnička dokumentacija iz člana 9. ove odluke je projekat balon sale (sadržine na nivou projekta za građevinsku dozvolu) izrađen u skladu sa zakonom kojim se uređuje izgradnja objekata, podzakonskim aktima i važećim standardima i propisima.

Tehnička dokumentacija iz stava 1. ovog člana podleže tehničkoj kontroli u skladu sa zakonom koji uređuje izgradnju objekata.

Tehničku dokumentaciju iz stava 1. ovog člana izrađuje privredno društvo, odnosno drugo pravno lice ili preduzetnik koji su upisani u registar privrednih subjekata (ovlašćeno lice).

Odgovorno lice u ovlašćenom licu, imenuje odgovorne projektante sa odgovarajućim licencama za izradu projekta. Tehnička dokumentacija iz stava 1. ovog člana, mora biti overena i potpisana od strane odgovornog lica u ovlašćenom licu koje je izradilo projekat.

Svi delovi projekta moraju biti potpisani i overeni od strane odgovornih projektanata koji su izradili predmetni deo projekta.

Projekat mora biti propisno kompletiran i zapečaćen jemstvenikom.

Član 11

Odobrenje za postavljanje balon sale se izdaje sa rokom važenja od 7 godina od dana pravnosnažnosti, odnosno sa kraćim rokom važenja ukoliko je zakup zemljišta ugovoren na kraći period.

Rok važenja odobrenja za postavljanje balon sale može se produžavati pod uslovima utvrđenim ovom odlukom.

Član 12

Rešenje kojim se odobrava postavljanje balon sale sadrži naročito: podatke o licu kojem se odobrenje izdaje (u daljem tekstu: korisnik odobrenja), mestu (broj katastarske parcele, adresa) i kompleksu na kojem se postavlja balon sala, rok važenja odobrenja, rok u kojem se mora postaviti balon sala i rok u kojem se balon sala mora ukloniti po isteku važenja odobrenja.

Sastavni deo rešenja kojim se odobrava postavljanje balon sale je tehnička dokumentacija iz člana 10. ove odluke.

Član 13

Balon sala se postavlja u roku koji je određen rešenjem kojim se odobrava postavljanje balon sale, s tim što taj rok ne može biti duži od 6 meseci od dana pravnosnažnosti rešenja.

Na obrazložen zahtev korisnika odobrenja, rok iz stava 1. ovog člana može biti produžen iz opravdanih razloga koje ceni nadležna organizaciona jedinica.

Član 14

Pre početka korišćenja balon sale, korisnik odobrenja je dužan da pribavi odobrenje za korišćenje balon sale, koje se izdaje u formi rešenja (u daljem tekstu: odobrenje za korišćenje).

Odobrenje za korišćenje balon sale izdaje nadležna organizaciona jedinica shodnom primenom Zakona o planiranju i izgradnji, podzakonskih akata i propisa, koji uređuju izdavanje upotrebne dozvole, u roku od osam dana od dana dostavljanja uredne dokumentacije.

Član komisije za tehnički pregled koji utvrđuje podobnost objekta za upotrebu u pogledu sprovedenosti mera zaštite od požara predviđenih u tehničkoj dokumentaciji je lice koje poseduje odgovarajuću licencu, određeno u skladu sa odredbama zakona kojim se uređuje zaštita od požara.

Zahtev se podnosi u pisanoj formi nadležnoj organizacionoj jedinici.

Član 15

Ako se u toku važenja odobrenja promeni vlasnik, odnosno zakupac građevinskog zemljišta na kome je balon sala postavljena, nadležna organizaciona jedinica izmeniće rešenje u delu koji se odnosi na ime korisnika odobrenja, pod uslovom da novi vlasnik, odnosno zakupac podnese zahtev u roku od 30 dana od dana promene.

Član 16

Rok važenja odobrenja za postavljanje balon sale može se produžiti na zahtev korisnika odobrenja, za naredni period do 7 godina, pod uslovom da nije došlo do promena na balon sali u odnosu na tehničku dokumentaciju na osnovu koje je odobrenje izdato.

Zahtev se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici najkasnije 6 meseci pre isteka roka važenja odobrenja.

Uz zahtev za produženje roka važenja odobrenja za postavljanje balon sale, korisnik odobrenja prilaže dokumentaciju iz člana 9. ove odluke, izuzev tehničke dokumentacije i izjavu odgovornog projektanta odgovarajuće struke o podobnosti balon sale za korišćenje u narednom periodu.

Član 17

Odobrenje za postavljanje balon sale prestaje da važi:

1. istekom roka važenja odobrenja za postavljanje,

2. ukoliko korisnik odobrenja balon salu ne postavi u roku utvrđenom odobrenjem za postavljanje,

3. ukoliko korisnik odobrenja balon salu koristi suprotno nameni,

4. ukoliko korisniku odobrenja prestane svojstvo vlasnika, odnosno zakupca zemljišta na kome je balon sala postavljena, a nije podnet zahtev za promenu korisnika odobrenja,

5. privođenjem zemljišta nameni i

6. u slučaju kada korisnik odobrenja sam ukloni balon salu ili ona bude uklonjena po nalogu komunalnog inspektora.

Prestanak važenja odobrenja za slučajeve iz tač. 2. do 6. stava 1. ovog člana i rok za uklanjanje postavljene balon sale, utvrđuje rešenjem nadležna organizaciona jedinica.

Rok za uklanjanje balon sale ne može biti duži od 60 dana od dana pravnosnažnosti rešenja iz stava 2. ovog člana.

Član 18

Primerak rešenja iz čl. 12, 14, 15, 16. i 17. ove odluke, nadležna organizaciona jedinica dostavlja komunalnoj inspekciji, komunalnoj miliciji i lokalnoj poreskoj administraciji.

2. Postavljanje presostatičkog prekrivača

Član 19

Presostatički prekrivač može se postaviti i koristiti nad postojećim otvorenim sportskim objektom samo u periodu od 1. oktobra do 30. aprila.

Pod postojećim objektom u smislu stava 1. ovog člana smatra se objekat izgrađen u skladu sa zakonom kojim se uređuje izgradnja objekata.

Presostatički prekrivač se ne može postavljati u prvom i drugom stepenu zaštite prirodnog dobra, u zoni zaštite kulturnog dobra, u zaštićenoj prostorno kulturno-istorijskoj celini ili u celini koja uživa prethodnu zaštitu, u zonama sanitarne zaštite izvorišta vodosnabdevanja, u vojnom kompleksu i zaštitnim zonama oko vojnih kompleksa i objekata infrastrukture posebne namene, u zaštitnim zonama u skladu sa odredbama posebnih zakona (u zaštitnom pojasu: puta, železnice, dalekovoda, vodotoka, poletno-sletne staze, kao i druge zaštitne zone u skladu sa odredbama posebnih zakona).

Izuzetno od odredbe iz prethodnog stava, presostatički prekrivač može biti postavljen, samo uz saglasnost upravljača javnog dobra, odnosno saglasnost organizacije nadležne za zaštitu prirodnih, odnosno kulturnih dobara.

Član 20

Zahtev za izdavanje odobrenja za postavljanje presostatičkog prekrivača može podneti pravno ili fizičko lice koje je vlasnik ili zakupac otvorenog sportskog objekta nad kojim se presostatički prekrivač postavlja.

Zahtev se podnosi u pisanoj formi nadležnoj organizacionoj jedinici.

Član 21

Uz zahtev za izdavanje odobrenja za postavljanje presostatičkog prekrivača prilaže se dokumentacija u pisanoj formi:

1. dokaz o pravu svojine ili zakupu otvorenog sportskog objekta (list nepokretnosti, ugovor o zakupu sa overenim potpisima ugovarača od strane organa nadležnog za overu ili drugi odgovarajući dokaz);

2. dokaz da je zakupodavac saglasan sa postavljanjem presostatičkog prekrivača na zakupljenom sportskom objektu;

3. overena saglasnost suvlasnika, ukoliko se presostatički prekrivač postavlja nad otvorenim sportskim objektom koje je u vlasništvu više lica;

4. informacija o lokaciji;

5. uslovi za izradu tehničke dokumentacije izdati od preduzeća na čiju se instalaciju vrši priključak;

6. uslovi za izradu tehničke dokumentacije izdati od preduzeća u čijoj su nadležnosti instalacije i objekti koji mogu biti ugroženi postavljanjem balon sale, ukoliko predmetni objekat može da ugrozi postojeće ili planirane instalacije i objekte;

7. saglasnost iz člana 19. stav 4. ove odluke, ukoliko se predmetni objekat nalazi u nekoj od zona zaštite;

8. saglasnost na tehničku dokumentaciju u pogledu mera zaštite od požara, datu od strane područne jedinice organa državne uprave u čijoj je nadležnosti zaštita od požara;

9. tehnička dokumentacija u tri primerka i

10. dokaz o plaćenoj administrativnoj taksi.

Član 22

Tehnička dokumentacija iz člana 21. ove odluke je projekat presostatičkog prekrivača (sadržine na nivou projekta za građevinsku dozvolu) izrađen u skladu sa zakonom kojim se uređuje izgradnja objekata, podzakonskim aktima i važećim standardima i propisima.

Tehnička dokumentacija iz stava 1. ovog člana podleže tehničkoj kontroli u skladu sa zakonom koji uređuje izgradnju objekata.

Tehničku dokumentaciju iz stava 1. ovog člana izrađuje privredno društvo, odnosno drugo pravno lice ili preduzetnik koji su upisani u registar privrednih subjekata (ovlašćeno lice).

Odgovorno lice u ovlašćenom licu, imenuje odgovorne projektante sa odgovarajućim licencama za izradu projekta.

Tehnička dokumentacija iz stava 1. ovog člana, mora biti overena i potpisana od strane odgovornog lica u ovlašćenom licu koje je izradilo projekat.

Svi delovi projekta moraju biti potpisani i overeni od strane odgovornih projektanata koji su izradili predmetni deo projekta.

Projekat mora biti propisno kompletiran i zapečaćen jemstvenikom.

Član 23

Odobrenje za postavljanje presostatičkog prekrivača se izdaje sa rokom važenja od 7 godina, odnosno sa kraćim rokom važenja ukoliko je zakup sportskog objekta ugovoren na kraći period.

Rok važenja odobrenja za postavljanje presostatičkog prekrivača može se produžavati pod uslovima utvrđenim ovom odlukom.

Član 24

Rešenje kojim se odobrava postavljanje presostatičkog prekrivača sadrži naročito: podatke o licu kojem se odobrenje izdaje (u daljem tekstu: korisnik odobrenja), broj katastarske parcele, odnosno adresu otvorenog sportskog objekta nad kojim se presostatički prekrivač postavlja, rok važenja odobrenja, kao i period u kojem može biti postavljen presostatički prekrivač nad otvorenim sportskim objektom.

Sastavni deo rešenja kojim se odobrava postavljanje presostatičkog prekrivača je tehnička dokumentacija iz člana 22. ove odluke.

Član 25

Pre početka korišćenja presostatičkog prekrivača, korisnik odobrenja je dužan da pribavi odobrenje za korišćenje presostatičkog prekrivača, koje se izdaje u formi rešenja.

Odobrenje za korišćenje presostatičkog prekrivača izdaje nadležna organizaciona jedinica shodnom primenom Zakona o planiranju i izgradnji, podzakonskih akata i propisa, koji uređuju izdavanje upotrebne dozvole, u roku od osam dana od dana dostavljanja uredne dokumentacije.

Član komisije za tehnički pregled koji utvrđuje podobnost objekta za upotrebu u pogledu sprovedenosti mera zaštite od požara predviđenih u tehničkoj dokumentaciji je lice koje poseduje odgovarajuću licencu, određeno u skladu sa odredbama zakona kojim se uređuje zaštita od požara.

Zahtev se podnosi u pisanoj formi nadležnoj organizacionoj jedinici.

Član 26

Ako se u toku važenja odobrenja za postavljanje presostatičkog prekrivača promeni vlasnik, odnosno zakupac otvorenog sportskog objekta, na zahtev novog vlasnika, odnosno zakupca tog objekta nadležna organizaciona jedinica izmeniće rešenje u delu koji se odnosi na ime korisnika odobrenja, pod uslovom da zahtev podnese u roku od 30 dana od dana promene.

Član 27

Rok važenja odobrenja za postavljanje presostatičkog prekrivača može se produžiti na zahtev korisnika odobrenja, za naredni period do 7 godina, pod uslovom da nije došlo do promena na presostatičkom prekrivaču u odnosu na tehničku dokumentaciju na osnovu koje je odobrenje izdato.

Zahtev se podnosi nadležnoj organizacionoj jedinici najkasnije 6 meseci pre isteka roka važenja odobrenja.

Uz zahtev za produženje roka važenja odobrenja, korisnik odobrenja prilaže dokumentaciju iz člana 21. ove odluke, izuzev tehničke dokumentacije i izjavu odgovornog projektanta odgovarajuće struke o podobnosti presostatičkog prekrivača za korišćenje u narednom periodu.

Član 28

Odobrenje za postavljanje presostatičkog prekrivača prestaje da važi:

1. Istekom roka važenja odobrenja

2. Ukoliko korisniku odobrenja prestane svojstvo vlasnika, odnosno korisnika, odnosno zakupca sportskog objekta nad kojim je presostatički prekrivač postavljen, a nije podnet zahtev za promenu korisnika odobrenja i

3. Ukoliko korisnik odobrenja presostatički prekrivač koristi suprotno nameni.

Prestanak važenja odobrenja za slučajeve iz tač. 2. i 3. stava 1. ovog člana, utvrđuje rešenjem nadležna organizaciona jedinica.

Član 29

Primerak rešenja iz čl. 24, 25, 26, 27. i 28. ove odluke, nadležna organizaciona jedinica dostavlja komunalnoj inspekciji, komunalnoj miliciji i lokalnoj poreskoj administraciji.

III OBAVEZE KORISNIKA ODOBRENJA

Član 30

Korisnik odobrenja je dužan da:

- balon halu sportske namene koristi u skladu sa izdatim odobrenjem,

- balon halu sportske namene održava u urednom i tehnički ispravnom stanju,

- o svim promenama koje su od uticaja na korišćenje balon hale sportske namene obavesti nadležnu organizacionu jedinicu, u roku od 15 dana od dana nastanka promene,

- ukloni balon halu sportske namene po prestanku važenja odobrenja za postavljanje.

IV NADZOR

Član 31

Nadzor nad primenom ove odluke vrši Gradska uprava grada Niša - Sekretarijat nadležan za poslove planiranja i izgradnje.

Inspekcijski nadzor vrši komunalna inspekcija gradske opštine.

Kontrolu nad primenom odluke i komunalno-milicijske poslove u skladu sa zakonom i drugim propisima, vrši komunalna milicija.

Član 32

Komunalni inspektor je ovlašćen da u vršenju inspekcijskog nadzora, osim ovlašćenja utvrđenih zakonom i propisima Grada Niša, rešenjem naloži uklanjanje balon hale sportske namene:

- kada je balon hala sportske namene postavljena bez odobrenja i

- kada je odobrenje prestalo da važi.

Kada je balon hala sportske namene postavljena po odobrenju za postavljanje, a koristi se bez odobrenja za korišćenje iz člana 14, odnosno člana 25. ove odluke, komunalni inspektor je ovlašćen da rešenjem privremeno zabrani korišćenje balon hale sportske namene i istovremeno naloži pribavljanje odobrenja za korišćenje u određenom roku.

Kada je balon hala sportske namene postavljena suprotno odobrenju za postavljanje, komunalni inspektor je ovlašćen da rešenjem naloži da se balon hala sportske namene upodobi uslovima iz odobrenja u određenom roku.

Ukoliko korisnik odobrenja na postupi po rešenju iz st. 2. i 3. ovog člana, komunalni inspektor će rešenjem naložiti uklanjanje balon hale sportske namene.

Ukoliko lice kome je naloženo uklanjanje balon hale sportske namene ne postupi po rešenju komunalnog inspektora iz st. 1. i 4. ovog člana, uklanjanje balon hale sportske namene naložiće komunalni inspektor preko drugog lica, u skladu sa zakonom.

O uklanjanju balon hale sportske namene inspektor obaveštava nadležnu organizacionu jedinicu u roku od 8 dana od dana uklanjanja.

Član 33

Korisnik odobrenja, odnosno vlasnik ili korisnik balon hale sportske namene, dužan je da licu ovlašćenom za vršenje nadzora omogući pristup i pregled balon hale sportske namene, dozvoli uvid u dokumentaciju, dostavi tražene podatke i postupa po drugim nalozima inspektora.

V KAZNENE ODREDBE

Član 34

Novčanom kaznom od 150.000 dinara kazniće se pravno lice, ako:

1. balon halu sportske namene postavi bez odobrenja (član 4.);

2. balon halu sportske namene postavi ili koristi suprotno odobrenju (čl. 12. i 24.);

3. pre početka korišćenja balon hale sportske namene ne pribavi odobrenje za korišćenje (čl. 14. i 25.);

4. postupa suprotno članu 30. ove odluke;

5. balon halu sportske namene ne ukloni u roku iz stava 2. člana 35. ove odluke;

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana, kazniće se i odgovorno lice u pravnom licu novčanom kaznom od 25.000 dinara.

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana, kazniće se i preduzetnik novčanom kaznom od 75.000 dinara.

Za prekršaj iz stava 1. ovog člana, kazniće se i fizičko lice novčanom kaznom od 25.000 dinara.

Za prekršaje iz stava 1. ovog člana komunalni inspektor odnosno komunalni milicajac izdaje prekršajni nalog u skladu sa zakonom.

VI PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 35

Vlasnik balon hale sportske namene, postavljene bez odobrenja do dana stupanja na snagu ove odluke, dužan je da u roku od šest meseci od dana njenog stupanja na snagu, podnese zahtev za pribavljanje odobrenja za postavljanje u skladu sa odredbama ove odluke.

U slučaju da vlasnik balon hale sportske namene ne podnese zahtev u roku iz stava 1. ovog člana, kao i u slučaju da zahtev bude odbijen, dužan je da balon halu sportske namene ukloni u roku od 60 dana od dana isteka roka iz stava 1. ovog člana, odnosno od pravnosnažnosti rešenja kojim se zahtev odbija.

Primerak rešenja kojim nadležna organizaciona jedinica odlučuje po zahtevu iz stava 1. ovog člana, dostavlja se komunalnoj inspekciji, komunalnoj miliciji i lokalnoj poreskoj administraciji.

Ukoliko vlasnik ne ukloni balon halu sportske namene, u slučaju iz stava 2. ovog člana, uklanjanje balon hale naložiće komunalni inspektor preko drugog lica o trošku vlasnika.

Član 36

Zahtevi za izdavanje odobrenja za postavljanje balon hale, podneti do dana stupanja na snagu ove odluke, rešavaće se po odredbama ove odluke.

Član 37

Ova odluka stupa na snagu osmog dana po objavljivanju u "Službenom listu grada Niša".