ODLUKA

O ODREĐIVANJU KOMUNALNIH DELATNOSTI OD LOKALNOG INTERESA I POVERAVANJU OBAVLJANJA KOMUNALNE DELATNOSTI OD LOKALNOG INTERESA

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 26/2019)

Član 1

Ovom odlukom određuju se komunalne delatnosti od lokalnog interesa za grad Šabac (u daljem tekstu: Grad) i poverava obavljanje komunalnih delatnosti od lokalnog interesa.

Član 2

Komunalne delatnosti od lokalnog interesa za Grad su:

1. objedinjena obrada podataka i naplata komunalnih usluga i računovodstvo vršioca komunalnih delatnosti

2. poslovi centralizovane službe računovodstva, informacionih tehnologija, sistema i njihovog održavanja za potrebe organa i službi Grada, ustanova, vršioca komunalnih delatnosti, javnih komunalnih preduzeća, ostalih preduzeća i organizacija čiji je osnivač Grad

3. poslovi centralizovanih javnih nabavki za potrebe direktnih korisnika budžetskih sredstava Grada, ustanova, vršioca komunalnih delatnosti, javnih komunalnih preduzeća, ostalih preduzeća i organizacija čiji je osnivač Grad, osnovnih i srednjih škola u delu u kome se javne nabavke finansiraju iz budžeta Grada.

Uslovi za obavljanje komunalnih delatnosti iz stava 1. ovog člana uređuju se posebnim odlukama.

Član 3

Javno preduzeće "Infrastruktura Šabac" Šabac je nosilac isključivog prava, u skladu sa propisima kojima se uređuju javne nabavke, obavljanja poslova iz člana 2. ove Odluke.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Sl. listu grada Šapca".