ZAKON
O POTVRĐIVANJU ANEKSA 1 SPORAZUMA O EKONOMSKOJ I TEHNOLOŠKOJ SARADNJI IZMEĐU VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE REPUBLIKE AZERBEJDŽAN

("Sl. glasnik RS - Međunarodni ugovori", br. 4/2020)

ČLAN 1

Potvrđuje se Aneks 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan, sačinjen u Beogradu, 23. januara 2020. godine, u originalu na srpskom, azerbejdžanskom i engleskom jeziku.

ČLAN 2

Tekst Aneksa 1 Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan, u originalu na srpskom jeziku glasi:

ANEKS 1 SPORAZUMA
O EKONOMSKOJ I TEHNOLOŠKOJ SARADNJI IZMEĐU
VLADE REPUBLIKE SRBIJE I VLADE REPUBLIKE AZERBEJDŽAN

Vlada Republike Srbije i Vlada Republike Azerbejdžan (u daljem tekstu: Strane),

U skladu sa članom 9. Sporazuma o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Azerbejdžan, zaključenog u Bakuu, 25. januara 2012. godine (u daljem tekstu "Sporazum"), koji omogućava da Sporazum može biti dopunjen uz zajedničku saglasnost Strana,

Kroz prijateljske konsultacije i voljom i željom obeju strana da ostvare saradnju na realizaciji infrastrukturnog projekta u Republici Srbiji,

dogovoreno je kako sledi:

Član 1

1.1. U članu 11. Sporazuma, posle stava 1. dodaju se novi st. 2. i 3. koji glase:

"Strane su saglasne da sarađuju na realizaciji projekta u Republici Srbiji, koji je poznat kao autoput Ruma-Šabac, most preko reke Save i brza saobraćajnica Šabac-Loznica, kao i projekata linijskih infrastrukturnih objekata, tj. projekata javne saobraćajne infrastrukture (putna, železnička, vodna i vazdušna), linijske komunalne infrastrukture, kao i objekata u njihovoj funkciji, tj. javne infrastrukture za vodosnabdevanje sa prečišćavanjem vode za piće, javne infrastrukture za sakupljanje, odvođenje i prečišćavanje komunalnih otpadnih voda, kao i objekata u njihovoj funkciji.

Obavljanje poslova investicionih radova, isporuka roba i pružanje usluga na teritoriji Republike Srbije, neophodnih za realizaciju projekta iz stava 2. ovog člana, ne podležu obavezi raspisivanja postupka javne nabavke.".

1.2. Dosadašnji stav 2. postaje stav 4.

Član 2

U članu 12. Sporazuma, posle stava 1. dodaje se stav 2. koji glasi:

"Od dana potpisivanja dopuna Sporazuma, do poslednjeg prijema obaveštenja koje se odnosi na stav 1. ovog člana, Strane mogu preduzimati aktivnosti sklapanjem ugovora, programa i projekata predviđenih Sporazumom kao i njegovim izmenama i dopunama.".

Član 3

Sve ostale odredbe i uslovi Sporazuma ostaju nepromenjene.

Član 4

Aneks 1 Sporazuma stupa na snagu u skladu sa članom 12. ovog sporazuma.

Sačinjeno u Beogradu, dana 23. januara 2020. u dva originalna primerka, od kojih je svaki na srpskom, azerbejdžanskom i engleskom jeziku, pri čemu su svi tekstovi jednako verodostojni. U slučaju razlike u tumačenju, merodavan je tekst na engleskom jeziku.

Za Vladu Republike Srbije
prof. dr Zorana Mihajlović

 

Za Vladu Republike Azerbejdžan
Eldar Humbat oglu Hasanov

ČLAN 3

Ovaj zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije - Međunarodni ugovori".