ODLUKA
O ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PRI UVOZU PLAĆA POSEBNA DAŽBINA I O VISINI TE DAŽBINE

("Sl. list SRJ", br. 36/2001, 39/2001 - ispr. i 49/2001)

1. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se u iznosima po jedinici proizvoda, i to za:

Tarifni broj

Tarifna oznaka

Naimenovanje

Iznos
u dinarima

1

2

3

4

01.02

 

Žive životinje, vrste goveda:

Din/kg

 

0102.90

- Ostalo:

 

 

 

- - domaće vrste:

 

 

0102.90 05 00

- - - mase do 80 kg

3,00

 

 

- - - mase preko 80 kg do 160 kg:

 

 

0102.90 21 00

- - - - za klanje

3,00

 

 

- - - mase preko 160 kg do 300 kg:

 

 

0102.90 41 00

- - - - za klanje

3,00

 

 

- - - mase preko 300 kg:

 

 

 

- - - - ostalo:

1,10

 

0102.90 71 00

- - - - - za klanje

3,00

01.03

 

Svinje, žive:

 

 

 

- Ostalo:

 

 

0103.91

- - mase do 50 kg:

 

 

0103.91 10 00

- - - domaće vrste

3,00

 

0103.92

- - mase preko 50 kg:

 

 

 

- - - domaće vrste:

 

 

0103.92 11 00

- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće

3,00

 

0103.92 19 00

- - - - ostale

3,00

01.04

 

Ovce i koze, žive:

 

 

0104.10

- Ovce:

 

 

 

- - ostale:

 

 

0104 10 30 00

- - - jagnjad (do jedne godine starosti)

3,00

 

0104.10 80 00

- - - ostale

3,00

01.05

 

Živina domaća, živa (kokoške, patke, guske, ćurke i biserke):

 

 

 

- Ostalo:

 

 

0105.92

- - kokoške mase do 2.000 g:

 

 

0105.92 00 90

- - - ostale

3,00

 

0105.93

- - kokoške mase preko 2.000 g:

 

 

0105.93 00 90

- - - ostale

3,00

02.01

 

Meso goveđe, sveže ili rashlađeno:

 

 

0201.10

- Trupovi i polutke:

 

 

0201.10 00 10

- - teleći

9,00

 

0201.10 00 20

- - juneći

8,00

 

0201.10 00 90

- - ostali

5,80

 

0201.20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

 

- - kompenzirane četvrti:

 

 

0201.20 20 10

- - - teleće

9,00

 

0201.20 20 20

- - - juneće

8,00

 

0201.20 20 90

- - - ostale

5,80

 

 

- - prednje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0201.20 30 10

- - - juneće

6,00

 

0201.20 30 90

- - - ostale

5,00

 

 

- - zadnje četvrti nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0201.20 50 10

- - - juneće

7,80

 

0201.20 50 90

- - - ostale

5,80

 

 

- - ostalo:

 

 

0201.20 90 10

- - - juneće

6,00

 

0201.20 90 90

- - - ostalo

5,00

 

0201.30

- Bez kostiju:

 

 

0201.30 00 10

- - teleće

10,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0201.30 00 20

- - - juneće

9,00

 

0201.30 00 90

- - - ostalo

7,00

02.02

 

Meso goveđe, smrznuto:

 

 

0202.10

- Trupovi i polutke:

 

 

0202.10 00 10

- - teleće

7,00

 

0202.10 00 20

- - juneće

6,00

 

0202.10 00 90

- - ostalo

5,60

 

0202.20

- Ostali komadi sa kostima:

 

 

 

- - kompenzirane četvrti:

 

 

0202.20 10 10

- - - teleće

7,00

 

0202.20 10 20

- - - juneće

6,00

 

0202.20 10 90

- - - ostalo

5,60

 

 

- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0202.20 30 10

- - - teleće

7,00

 

0202.20 30 20

- - - juneće

6,00

 

0202.20 30 90

- - - ostalo

5,60

 

 

- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene:

 

 

0202.20 50 10

- - - teleće

7,00

 

0202.20 50 20

- - - juneće

6,00

 

0202.20 50 90

- - - ostalo

5,60

 

 

- - ostalo:

 

 

0202.20 90 10

- - - teleće

7,00

 

0202.20 90 20

- - - juneće

6,00

 

0202.20 90 90

- - - ostalo

5,60

 

0202.30

- Bez kostiju:

 

 

 

- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednog od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova a drugog od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu:

 

 

0202.30 10 10

- - - teleće

8,00

 

0202.30 10 20

- - - juneće

7,00

 

0202.30 10 90

- - - ostalo

5,60

 

 

- - prednje četvrti, sečene i grudi:

 

 

0202.30 50 10

- - - teleće

8,00

 

0202.30 50 20

- - - juneće

7,00

 

0202.30 50 90

- - - ostalo

5,60

 

 

- - zadnje četvrti:

 

 

0202.30 60 10

- - - teleće

8,00

 

0202.30 60 20

- - - juneće

7,00

 

0202.30 60 90

- - - ostalo

5,60

 

 

- - ostalo:

 

 

0202.30 90 10

- - - teleće

8,00

 

0202.30 90 20

- - - juneće

7,00

 

0202.30 90 90

- - - ostalo

5,60

02.03

 

Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto:

 

 

 

- Sveže ili rashlađeno:

 

 

0203.11

- - trupovi i polutke:

 

 

0203.11 10 00

- - - od domaćih svinja

10,00

 

0203.11 90 00

- - - ostalo

8,00

 

0203.12

- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.12 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

11,00

 

0203.12 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

9,00

 

0203.12 90 00

- - - ostalo

8,00

 

0203.19

- - ostalo:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.19 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

9,00

 

0203.19 13 00

- - - - bubrežnjak i njegovi delovi

9,00

 

0203.19 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

6,00

 

 

- - - - ostalo

 

 

0203.19 55 00

- - - - - bez kostiju

10,00

 

0203.19 59 00

- - - - - ostalo

10,00

 

 

- Smrznuto:

 

 

0203.21

- - trupovi i polutke:

 

 

0203.21 10 00

- - - od domaćih svinja

7,00

 

0203.21 90 00

- - - ostalo

7,00

 

0203.22

- - butovi, plećke i komadi od njih sa kostima:

 

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.22 11 00

- - - - butovi i komadi od njih

11,00

 

0203.22 19 00

- - - - plećke i komadi od njih

7,00

 

0203.22 90 00

- - - ostalo

7,00

 

0203.29

- - ostalo:

7,00

 

 

- - - od domaćih svinja:

 

 

0203.29 11 00

- - - - prednji delovi i komadi od njih

7,00

 

0203.29 13 00

- - - - bubrežnjak i njegovi delovi

7,00

 

0203.29 15 00

- - - - potrbušine i komadi od njih

6,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0203.29 55 00

- - - - - bez kostiju

7,00

 

0203.29 59 00

- - - - - ostalo

7,00

 

0203.29 90 00

- - - ostalo

7,00

02.04

 

Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili
smrznuto:

 

 

0204.10 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili
rashlađeni

6,00

 

 

- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno:

 

 

0204.21 00 00

- - trupovi i polutke

4,50

 

0204.22 00 00

- - ostali komadi sa kostima

4,50

 

0204.23 00 00

- - bez kostiju

4,50

 

0204.30 00 00

- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti

5,20

 

 

- Ostalo meso ovčje, smrznuto:

 

 

0204.41 00 00

- - trupovi i polutke

3,60

 

0204.42 00 00

- - ostali komadi sa kostima

3,60

 

0204.43 00 00

- - bez kostiju

3,60

02.07

 

Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 01.05, sveži, rashlađeni ili smrznuti:

 

 

 

- Od kokošaka, domaćih:

 

 

0207.11 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

10,00

 

0207.12 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

7,00

 

0207.13 00 00

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili
rashlađeni

8,50

 

0207.14

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

0207.14 00 10

- - - bez kostiju

12,00

 

0207.14 00 90

- - - ostalo

12,00

 

 

- Od ćurki:

 

 

0207.24 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

7,00

 

0207.25 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

7,00

 

0207.26 00 00

- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni

7,00

 

0207.27

- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti:

 

 

0207.27 00 10

- - - bez kostiju

12,00

 

0207.27 00 90

- - - ostalo

12,00

 

 

- Od patki, guski i biserki:

 

 

0207.32 00 00

- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno

7,00

 

0207.33 00 00

- - neisečeno u komade, smrznuto

7,00

 

0207.35 00 00

- - ostalo, sveže ili rashlađeno

7,00

 

0207.36 00 00

- - ostalo, smrznuto

7,00

02.09

0209.00

Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni:

 

 

 

- Potkožna svinjska mast (slanina):

 

 

0209.00 11 00

- - sveža, rashlađena, smrznuta ili u
salamuri

4,00

 

0209.00 19 00

- - sušena ili dimljena

7,00

02.10

 

Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda:

 

 

 

- Meso svinjsko:

 

 

0210.11 00 00

- - butovi, plećke i drugi komadi od njih sa kostima

7,00

 

0210.12 00 00

- - potrbušine i komadi od njih

5,00

 

0210.19 00 00

- - ostalo

5,00

 

0210.20

- Meso, goveđe:

 

 

0210.20 10 00

- - sa kostima

6,00

 

0210.20 90 00

- - bez kostiju

6,00

 

0210.90 00 00

- Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa i drugih klaničnih proizvoda

6,00

04.01

 

Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

Din/l

 

0401.10

- Sa sadržajem masnoće do 1% po masi:

 

 

0401.10 90 00

- - ostalo

4,00

 

0401.20

- Sa sadržajem masnoće preko 1% do 6% po masi:

 

 

 

- - do 3%:

 

 

0401.20 19 00

- - - ostalo

4,00

 

 

- - preko 3%:

 

 

0401.20 99 00

- - - ostalo

4,00

 

0401.30

- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi:

 

 

 

- - do 21%:

 

 

0401.30 19 00

- - - ostalo

0,50

 

 

- - preko 21%, ali ne preko 45%:

 

 

0401.30 39 00

- - - ostalo

0,50

 

 

- - preko 45%:

 

 

0401.30 99 00

- - - ostalo

0,50

04.02

 

Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

Din/kg

 

0402.10

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće do 1,5% po masi:

 

 

 

- - bez dodatka šećera i drugih zaslađivača:

 

 

0402.10 11 00

- - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

30,00

 

0402.10 19 00

- - - ostalo

36,00

 

 

- - ostalo:

 

 

0402.10 99 00

- - - ostalo

36,00

 

 

- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi:

 

 

0402.21

- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće do 27% po masi:

 

 

0402.21 11 00

- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

36,00

 

 

- - - - ostalo:

 

 

0402.21 17 00

- - - - - sa sadržajem masnoće do 11% po masi

36,00

 

0402.21 19 00

- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11% do 27% po masi

36,00

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi:

 

 

0402.21 91 00

- - - - u ambalaži čija neto-masa ne prelazi 2,5 kg

36,00

 

0402.21 99 00

- - - ostalo

36,00

 

 

- Ostalo:

 

 

0402.91

- - bez dodatka šećera ili drugih zaslađivača:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće do 8% po masi:

 

 

0402.91 19 00

- - - - ostalo

3,50

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 8% do 10% po masi:

 

 

0402.91 39 00

- - - - ostalo

3,50

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 10% do 45% po masi:

 

 

0402.91 59 00

- - - - ostalo

3,50

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

0402.91 99 00

- - - - ostalo

5,00

 

0402.99

- - ostalo:

 

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% po masi:

 

 

0402.99 19 00

- - - - ostalo

3,50

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5% do 45% po masi:

 

 

0402.99 39 00

- - - - ostalo

3,50

 

 

- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi:

 

 

0402.99 99 00

- - - - ostalo

5,00

04.03

 

Mlaćenica, kiselo mleko, pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom:

Din/l

 

0403.10

- Jogurt:

 

 

0403.10 00 10

- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa

4,00

 

0403.10 00 20

- - aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom

5,00

 

0403.90

- Ostalo:

 

 

0403.90 00 10

- - nearomatizovan ili bez dodatog voća ili kakaa

4,00

 

0403.90 00 20

- - aromatizovan ili sa dodatim voćem ili kakaom

5,00

04.05

 

Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi:

Din/kg

 

0405.10 00 00

- Maslac

30,00

 

0405.20 00 00

- Mlečni namazi

20,00

 

0405.90 00 00

- Ostalo

20,00

04.06

 

Sir i urda:

Din/kg

 

0406.10

- Mlad (nezreo, neusoljen, nesušen ili nedimljen) sir, uključujući sir od surutke, i urda:

 

 

0406.10 10 00

- - sa sadržajem masnoće do 40% po masi

5,00

 

0406.10 90 00

- - ostalo

5,00

 

0406.30 00 00

- Sir topljen, osim struganog ili u prahu

5,00

 

0406.90 00 00

- Sir, ostali

5,00

04.07

0407.00

Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana

Din/kom

 

 

- Od živine:

 

 

 

- - za priplod

1,00

 

0407.00 19 00

- - - ostala

 

 

 

- - ostalo:

 

 

0407.00 30 90

- - - ostala

0,50

 

 

 

Din/kg

04.09

0409.00 00 00

Med prirodni

8,00

07.01

 

Krompir, svež ili rashlađen:

Din/kg

 

0701.90 00 00

- Ostali

1,00

07.03

 

Crni luk, aljma, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni:

 

 

0703.10

- Crni luk i aljma:

 

 

 

- - crni luk:

 

 

0703.10 00 19

- - - ostali

1,00

07.04

 

Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni:

 

 

0704.10

- Karfiol i brokola:

 

 

0704.10 00 10

- - karfiol

1,00

 

0704.90

- Ostalo:

 

 

0704.90 00 10

- - kupus

1,00

07.06

 

Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača (bela repa), cvekla, celer korenjaš, rotkvice i slično jestivo korenjasto povrće, sveže ili rashlađeno:

 

 

0706.10

Šargarepa, broskva ili repa ugarnjača
(bela repa):

 

 

0706.10 00 10

- - šargarepa

2,00

 

0706.10 00 20

- - broskva ili repa ugarnjača (bela repa)

2,00

07.07

0707.00 00 00

Krastavci kornišoni, sveži ili rashlađeni

2,00

07.10

 

Povrće (uključujući i blanširano), smrznuto:

 

 

 

- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama:

 

 

0710.21 00 00

-- grašak (Pisum sativum)

2,00

07.11

 

Povrće, privremeno konzervisano (npr.: sumpor-dioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu:

 

 

0711.40 00 00

- Krastavci i kornišoni

2,00

07.12

 

Sušeno povrće, celo, sečeno u komade ili mleveno, ali dalje nepripremljeno:

 

 

0712.20 00 00

- Crni luk

4,00

 

0712.30 00 00

- Jestive pečurke i trifle:

 

 

0712.30 00 10

- - pečurke

5,00

 

0712.90 00 00

- Ostalo povrće; mešavine povrća

3,00

07.13

 

Sušeno mahunasto povrće u zrnu, oljušteno ili neoljušteno ili lomljeno:

 

 

0713.10

- Grašak (Pisum sativum):

 

 

0713.10 90 00

- - ostali

3,00

08.06

 

Grožđe, sveže ili suvo:

 

 

0806.10 00 00

- Sveže

3,00

08.07

 

Dinje, lubenice i papaje, sveže:

 

 

 

- Dinje i lubenice:

 

 

0807.11 00 00

- - lubenice

1,00

 

0807.19 00 00

- - ostalo

1,00

08.08

 

Jabuke, kruške i dunje, sveže:

 

 

0808.10 00 00

- Jabuke

3,00

 

0808.20

- Kruške i dunje:

 

 

0808.20 00 10

- - kruške

3,00

08.09

 

Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive sveže:

 

 

0809.30

- Breskve uključujući i nektarine:

 

 

0809.30 00 10

- - breskve

3,00

 

0809.30 00 20

- - nektarine

3,00

 

0809.40 00 00

- Šljive

3,00

08.13

 

Voće, suvo, osim onog koje se svrstava u tar. br. 08.01 do 08.06; mešavine jezgrastog ili
suvog voća iz ove glave:

 

 

0813.10 00 00

- Kajsije

3,00

 

0813.20 00 00

- Šljive

3,00

 

0813.30 00 00

- Jabuke

3,00

 

0813.40

- Ostalo voće:

 

 

0813.40 00 10

- - višnje

3,00

 

0813.40 00 90

- - ostalo

3,00

 

0813.50 00 00

- Mešavine jezgrastog ili suvog voća iz ove glave

3,00

09.04

 

Biber roda Piper; suva, drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta:

 

 

0904.20

- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena:

 

 

 

- - nedrobljena i nemlevena:

 

 

0904.20 10 00

- - - slatka paprika

2,00

 

0904.20 30 00

- - - ostala

3,00

 

0904.20 90 00

- - drobljena ili mlevena

4,00

10.01

 

Pšenica i napolica:

Din/kg

 

1001.10

- Tvrda pšenica:

 

 

1001.10 00 10

- - semenska

2,50

 

1001.10 00 90

- - ostala

1,00

 

1001.90

- Ostalo:

 

 

1001.90 00 10

- - semenska pšenica

2,50

12.01

1201.00 00 00

Soja u zrnu, uključujući i lomljenu ili drobljenu

2,50

 

1001.90 00 20

- - ostala pšenica

1,00

12.05

1205.00 00 00

Seme uljane repice, uključujući lomljeno ili drobljeno

2,00

12.06

1206.00 00 00

Seme suncokreta, uključujući lomljeno ili drobljeno

2,00

12.10

 

Hmelj, svež ili sušen, uključujući drobljen ili mleven ili u obliku peleta; lupulin:

 

 

1210.10 00 00

- Hmelj nedrobljen niti mleven niti u obliku peleta

10,00

 

1210.20 00 00

- Hmelj, drobljen ili mleven ili u obliku peleta

12,00

15.07

 

Sojino ulje i njegove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni, ali hemijski nemodifikovani:

Din/kg

 

1507.10

- Sirovo ulje, uključujući degumirano (bez smole):

 

 

1507.10 90 00

- - ostalo

8,00

 

1507.90

- Ostalo:

Din/l

 

1507.90 90 00

- - ostalo

10,00

15.12

 

Ulje od semena suncokreta, šafranike i pamukovog semena i njihove frakcije, prečišćeni ili neprečišćeni ali hemijski nemodifikovani:

Din/kg

 

 

- Ulje od suncokreta i šafranike i njihove frakcije:

 

 

1512.11 00 00

- - sirovo ulje

8,00

 

 

 

Din/l

 

1512.19 00 00

- - ostalo

10,00

15.14

 

Ulje od repice ili ulje od slačice i njihove frakcije, rafinisani ili nerafinisani, ali hemijski nemodifikovani:

 

 

1514.10

- Sirovo ulje:

Din/kg

 

1514.10 00 10

- - od repice

5,00

 

1514.90

- Ostalo:

Din/l

 

1514.90 00 10

- - od repice

7,00

15.17

 

Margarin, mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. br. 15.16:

 

 

1517.10

- Margarin, isključujući tečni margarin:

 

 

1517.10 10 00

- - sa sadržajem preko 10% do 15% po masi mlečnih masnoća

5,00

 

1517.10 90 00

- - ostalo

5,00

17.01

 

Šećer od šećerne trske i šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju:

Din/kg

 

 

- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju i materija za bojenje:

 

 

1701.11 00 00

- - od šećerne trske

4,00

 

1701.12 00 00

- - od šećerne repe

4,00

 

 

- Ostalo:

 

 

1701.99

- - ostalo:

 

 

1701.99 00 10

- - - šećer od šećerne trske, rafinisan

8,00

 

1701.99 00 20

- - - šećer od šećerne repe, rafinisan

8,00

20.09

 

Voćni sokovi (uključujući širu od grožđa) i sokovi od povrća, nefermentisani i bez dodataka alkohola, sa dodatkom ili bez dodatka šećera ili ostalih sredstava za zaslađivanje:

 

 

 

- Sok od pomorandže:

 

 

2009.11

- - smrznuti:

Din/l

 

2009.11 00 10

- - - koncentrisani

3,00

 

2009.11 00 90

- - - ostali

3,00

 

2009.19

- - ostali:

 

 

2009.19 00 10

- - - koncentrisani

4,00

 

2009.19 00 90

- - - ostali

4,00

 

2009.20

- Sok od grejpfruta:

 

 

2009.20 00 10

- - koncentrisani

4,00

 

2009.20 00 90

- - ostali

4,00

 

2009.30

- Sok od ostalih agruma:

Din/l

 

2009.30 00 10

- - koncentrisani

4,00

 

 

- - ostali:

 

 

2009.30 00 91

- - od limuna

4,00

 

2009.30 00 99

- - ostali

4,00

 

2009.40

- Sok od ananasa:

 

 

2009.40 00 10

- koncentrisani

4,00

 

2009.40 00 90

- - ostali

4,00

 

2009.50 00 00

- Sok od paradajza

4,00

 

2009.60 00 00

- Sok od grožđa (uključujući širu od grožđa)

4,00

 

2009.70

- Sok od jabuka:

 

 

2009.70 00 10

- - koncentrisani

4,00

 

2009.70 00 90

- - ostali

4,00

 

2009.80

- Sok od ostalog voća i povrća:

 

 

 

- - koncentrisani:

 

 

2009.80 00 11

- - - od maline

4,00

 

2009.80 00 12

- - - od višnje

4,00

 

2009.80 00 19

- - - od ostalog voća i povrća

4,00

 

 

- - ostali:

 

 

2009.80 00 91

- - - od maline

4,00

 

2009.80 00 92

- - - od višnje

4,00

 

2009.80 00 99

- - - od ostalog voća ili povrća

4,00

 

2009.90 00 00

- Mešavine sokova

4,00

21.03

 

Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno od slačice i pripremljena slačica (senf):

Din/kg

 

2103.90

- Ostalo

 

 

2103.90 00 90

- - ostalo

4,00

21.04

 

Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi:

 

 

2104.10 00 00

- Supe i čorbe i preparati za te proizvode

2,00

23.04

2304.00 00 00

Uljane pogače i ostali čvrsti ostaci dobijeni prilikom ekstrakcije ulja od soje, nemleveni, mleveni ili peletizovani

3,50

2. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se pri uvozu plaća posebna dažbina i o visini te dažbine ("Službeni list SRJ", br. 10/2000, 14/2000, 5/2001 i 15/2001).

3. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu SRJ".