PRAVILNIK
O NAČINU PRIPREME, SASTAVLJANJA I PODNOŠENJA ZAVRŠNIH RAČUNA DIREKTNIH I INDIREKTNIH KORISNIKA BUDŽETSKIH SREDSTAVA, ORGANIZACIJA OBAVEZNOG SOCIJALNOG OSIGURANJA I BUDŽETSKIH FONDOVA REPUBLIKE I LOKALNE VLASTI

("Sl. glasnik RS", br. 17/2003, 19/2003 - ispr. i 37/2003)

Član 1

Ovim pravilnikom uređuju se način pripreme, sastavljanja i podnošenja završnih računa direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava, organizacija obaveznog socijalnog osiguranja i budžetskih fondova Republike i lokalne vlasti (u daljem tekstu: korisnici budžetskih sredstava) i sadržina obrazaca za završni račun korisnika budžetskih sredstava (u daljem tekstu: obrasci).

Obrasci na kojima se iskazuju podaci iz završnog računa su:

1) Obrazac 1 - Bilans stanja;

2) Obrazac 2 - Bilans prihoda i rashoda;

3) Obrazac 3 - Izveštaj o kapitalnim izdacima i finansiranju;

4) Obrazac 4 - Izveštaj o novčanim tokovima;

5) Obrazac 5 - Izveštaj o izvršenju budžeta.

Obrasci iz stava 2 ovog člana odštampani su uz ovaj pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Podaci za završni račun iz člana 65 tač. 6) - 9) Zakona o budžetskom sistemu - "Službeni glasnik RS", br. 9/2002 i 87/2002, (u daljem tekstu: Zakon), dostavljaju se u pismenom obliku u formi izveštaja za koje se ne propisuju obrasci.

Član 2

Podaci se unose u obrasce na određena konta iz kolone 2, odnosno oznake za obradu podataka (u daljem tekstu: OP) iz kolone 1 obrazaca i naziva konta označenih u koloni 3.

U pogledu sadržine pojedinih konta koja su označena u koloni 2 obrazaca postupa se prema odredbama Pravilnika o standardnom klasifikacionom okviru i kontnom planu za budžetski sistem ("Službeni glasnik RS", broj 20/2002).

Iznosi u obrascima upisuju se u hiljadama dinara.

Član 3

Obrasci se sastavljaju u tri primerka u pismenoj formi, a direktni korisnici budžetskih sredstava i u elektronskom obliku, koji se može preuzeti sa sajta Ministarstva finansija i ekonomije www.mfin.sr.gov.yu, i dostavljaju:

1) jedan primerak obrazaca - Upravi za javna plaćanja (u daljem tekstu: Uprava);

2) jedan primerak obrazaca direktni korisnici budžetskih sredstava - Ministarstvu finansija i ekonomije, a indirektni korisnici budžetskih sredstava i budžetski fondovi - nadležnim direktnim korisnicima budžetskih sredstava, preko Uprave;

3) jedan primerak obrazaca korisnici budžetskih sredstava zadržavaju za sebe.

Član 4

U Obrazac 1 - Bilans stanja unose se podaci u kolone 4 - 7, prema sadržini konta označenih u koloni 3.

U kolonu 4 unose se podaci sa odgovarajućih konta aktive i pasive iz prethodne godine (početno stanje).

Podaci za tekuću godinu, odnosno za period za koji se sastavlja obrazac, unose se u kolonu 5 i 6 aktive i kolonu 5 pasive, preuzimanjem stanja sa konta na kraju perioda za koji se obračun sastavlja.

Podaci u koloni 7 aktive utvrđuju se oduzimanjem iznosa u koloni 6 od iznosa u koloni 5.

Pod oznakom OP broj 1203, unosi se iznos viška prihoda - suficit iz Obrasca 2 - Bilans prihoda i rashoda sa oznake OP broj 2241.

Pod oznakom OP broj 1204, unosi se iznos manjka prihoda - deficit iz Obrasca 2 - Bilans prihoda i rashoda sa oznake OP broj 2242.

Član 5

U Obrazac 2 - Bilans prihoda i rashoda unose se podaci u kolone 4 i 5, prema sadržini konta označenih u koloni 3.

Podaci se unose sa odgovarajućih konta označenih u koloni 2, tako što se u kolonu 4 unose podaci sa odgovarajućih konta iz prethodne godine, a u kolonu 5 podaci sa konta iz knjigovodstvene evidencije na kraju perioda za koji se obračun sastavlja.

Rezultat poslovanja iskazuje se na oznaci OP broj 2234 kao višak prihoda - suficit i na oznaci OP broj 2235 kao manjak prihoda - deficit. Višak prihoda, odnosno manjak prihoda, utvrđuje se kao razlika između ostvarenih prihoda koji su iskazani na oznaci OP broj 2001 i tekućih rashoda koji su iskazani na oznaci OP broj 2087.

Na oznaci OP broj 2237 iskazuje se korigovani višak prihoda koji se javlja kao zbir iznosa ostvarenog viška prihoda (oznaka OP broj 2234) i iznosa primanja od prodaje nefinansijske imovine (oznaka OP broj 2236) ili kao pozitivna razlika između iskazanog iznosa primanja od prodaje nefinansijske imovine (oznaka OP broj 2236) i iznosa iskazanog manjka prihoda - deficit (oznaka OP broj 2235), odnosno (2234+2236) ili (2236-2235)>0.

Na oznaci OP broj 2238 iskazuje se korigovani manjak prihoda koji se javlja kao pozitivna razlika između ostvarenog iznosa manjka prihoda (oznaka OP broj 2235) i iskazanog iznosa primanja od prodaje nefinansijske imovine (oznaka OP broj 2236), odnosno (2235-2236)>0.

Na oznaci OP broj 2239 unosi se konto 311511.

Na oznaci OP broj 2240 unosi se konto 311512.

Na oznaci OP broj 2241 iskazuje se ukupan višak prihoda - suficit koji predstavlja ostatak korigovanog viška prihoda (oznaka OP broj 2237) posle izvršenog pokrića utrošenih sredstava tekućih prihoda (oznaka OP broj 2239 i oznaka OP broj 2240).

Na oznaci OP broj 2242 iskazuje se ukupan manjak prihoda - deficit koji predstavlja korigovani manjak prihoda (oznaka OP broj 2238), uvećan za iznose utrošenih sredstava iz tekućih prihoda iskazanih na oznakama OP broj 2239 i 2240. Ukupan manjak prihoda - deficit može se dobiti i ako se od oznake OP broj 2237 oduzmu oznake OP broj 2239 i 2240.

Član 6

U Obrazac 3 - Izveštaj o kapitalnim izdacima i finansiranju unose se podaci u kolonu 4 i 5, prema sadržini konta označenih u koloni 3.

Podaci se unose sa odgovarajućih konta označenih u koloni 2, tako što se u kolonu 4 unose podaci sa odgovarajućih konta iz prethodne godine, a u kolonu 5 podaci sa konta iz knjigovodstvene evidencije na kraju perioda za koji se obračun sastavlja.

Rezultat Izveštaja o kapitalnim izdacima i finansiranju utvrđuje se na oznaci OP broj 3133 - višak primanja, tako što se ukupno ostvarena primanja umanjuju za iznos ukupnih izdataka, odnosno na oznaci OP broj 3134 - manjak primanja, kao razlika između ukupnih izdataka i ukupnih primanja.

Član 7

U Obrazac 4 - Izveštaj o novčanim tokovima unose se podaci u kolone 4 i 5, prema sadržini konta označenih u koloni 3.

Podaci se unose sa odgovarajućih konta označenih u koloni 2, tako što se u kolonu 4 unose podaci sa odgovarajućih konta iz prethodne godine, a u kolonu 5 podaci sa konta iz knjigovodstvene evidencije o ostvarenim prihodima i primanjima i izvršenim izdacima na kraju perioda za koji se obračun sastavlja.

Na oznaci OP broj 4366 iskazuje se višak novčanih priliva.

Na oznaci OP broj 4367 iskazuje se manjak novčanih priliva.

Na oznaci OP broj 4369 iskazuju se korigovani prilivi za primljena sredstva u obračunu, tako što su ukupni novčani prilivi (oznaka OP broj 4001) uvećani za prilive koji su iskazani na oznakama OP br. 4370, 4371 i 4372 a umanjeni za iznos na oznaci OP broj 4373.

Na oznaci OP broj 4374 iskazuju se korigovani odlivi za isplaćena sredstva u obračunu, tako što su ukupni novčani odlivi (oznaka OP broj 4149) umanjeni za iznose na oznaci OP br. 4275 i 4376, a uvećani za iznose iskazane na oznakama OP br. 4377 i 4378.

Na oznaci OP broj 4379 iskazuje se saldo gotovine na kraju godine koji treba da odgovara saldu na žiro računu na dan 31. decembra, a rezultat je početnog stanja na žiro računu (oznaka OP broj 4368), koji je uvećan za iznos korigovanih priliva za primljena sredstva u obračunu (oznaka OP broj 4369) i umanjen za iznos korigovanih odliva za isplaćena sredstva u obračunu (oznaka OP broj 4374).

Član 8

U Obrazac 5 - Izveštaj o izvršenju budžeta unose se podaci u kolone 4 - 9, prema sadržini konta označenih u koloni 3.

U kolonu 4 unose se planirani prihodi iz budžeta i planirana primanja, kao i rashodi i izdaci odobreni budžetom. Izuzetno, kod završnog računa za 2002. godinu, kolone 4 i 9 popunjavaju samo direktni korisnici budžetskih sredstava.

U kolonu 5 unosi se iznos ukupno ostvarenih prihoda - primanja, odnosno izvršenih rashoda - izdataka i predstavlja zbir kolona 6, 7 i 8.

U kolonama 6, 7 i 8, u delu ukupnih prihoda i primanja, sadržani su podaci po izvorima finansiranja.

U kolonama 6, 7 i 8, u delu ukupnih rashoda i izdataka, sadržani su podaci o korišćenju sredstava prema izvorima finansiranja.

Kolona 9 predstavlja odnos između planiranih i ostvarenih prihoda - primanja i rashoda - izdataka.

U delu III - Utvrđivanje razlike između odobrenih sredstava i izvršenja utvrđuje se ukupan rezultat poslovanja po izvorima sredstava, uključujući sve prihode i primanja, kao i sve rashode i izdatke.

Ukupno ostvareni suficit jednak je zbiru suficita i viška primanja koji je umanjen za zbir deficita i manjka primanja.

Ukupno ostvareni deficit jednak je zbiru deficita i manjka primanja koji je umanjen za zbir suficita i viška primanja.

Član 9

Podaci se ne unose u obrasce, u kolonu "prethodna godina", kod izrade završnog računa korisnika budžetskih sredstava za 2002. godinu.

Član 10

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Samostalni članovi Pravilnika o izmenama
Pravilnika o načinu pripreme, sastavljanja i podnošenja završnih računa direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava, organizacija obaveznog socijalnog osiguranja i budžetskih fondova Republike i lokalne vlasti

("Sl. glasnik RS", br. 37/2003)

Član 1

U Pravilniku o načinu pripreme, sastavljanja i podnošenja završnih računa direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava, organizacija obaveznog socijalnog osiguranja i budžetskih fondova Republike i lokalne vlasti ("Službeni glasnik RS", broj 17/2003) Obrazac 5 - Izveštaj o izvršenju budžeta zamenjuje se Obrascem 5 - Izveštaj o izvršenju budžeta, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 2

Ovaj pravilnik stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac 1

 

Naziv budžetskog korisnika __________________________________________
Naziv direktnog budžetskog korisnika (popunjavaju samo indirektni korisnici)
__________________________________________________________________
Sedište ___________________________________________________________
Matični broj _____________________ Šifra delatnosti ___________________
PIB _____________ Broj računa - partije _____________________________

BILANS STANJA

Na dan _______ 200_____ godine

(U hiljadama dinara)

Oznaka OP

Konto

Naziv konta

Iznos prethodne godine (početno stanje)

Iznos tekuće godine

Bruto

Ispravka vrednosti

Neto

(5-6)

1

2

3

4

5

6

7

 

 

AKTIVA

 

 

 

 

1001

000000

NEFINANSIJSKA IMOVINA (1002+1016)

 

 

 

 

1002

010000

NEFINANSIJSKA IMOVINA U STALNIM SREDSTVIMA (1003+1007+1009+1013)

 

 

 

 

1003

011000

OSNOVNA SREDSTVA (1004 - 1006)

 

 

 

 

1004

011100

Zgrade i građevinski objekti

 

 

 

 

1005

011200

Oprema

 

 

 

 

1006

011300

Ostala osnovna sredstva

 

 

 

 

1007

013000

DRAGOCENOSTI (1008)

 

 

 

 

1008

013100

Dragocenosti

 

 

 

 

1009

014000

PRIRODNA IMOVINA (1010-1012)

 

 

 

 

1010

014100

Zemljišta

 

 

 

 

1011

014200

Podzemna blaga

 

 

 

 

1012

014300

Šume i vode

 

 

 

 

1013

015000

NEFINANSIJSKA IMOVINA U PRIPREMI I AVANSI (1014+1015)

 

 

 

 

1014

015100

Nefinansijska imovina u pripremi

 

 

 

 

1015

015200

Avansi za nefinansijsku imovinu

 

 

 

 

1016

020000

NEFINANSIJSKA IMOVINA U ZALIHAMA (1017+1021)

 

 

 

 

1017

021000

ZALIHE (1018-1020)

 

 

 

 

1018

021100

Robne rezerve

 

 

 

 

1019

021200

Zalihe proizvodnje

 

 

 

 

1020

021300

Roba za dalju prodaju

 

 

 

 

1021

022000

ZALIHE POTROŠNOG MATERIJALA (1022)

 

 

 

 

1022

022100

Zalihe potrošnog materijala

 

 

 

 

1023

100000

FINANSIJSKA IMOVINA (1024+1033+1051)

 

 

 

 

1024

110000

DUGOROČNI FINANSIJSKI PLASMANI (1025+1027+1030)

 

 

 

 

1025

111000

HARTIJE OD VREDNOSTI IZUZEV AKCIJA (1026)

 

 

 

 

1026

111100

Hartije od vrednosti izuzev akcija

 

 

 

 

1027

112000

DOMAĆI DUGOROČNI PLASMANI (1028+1029)

 

 

 

 

1028

112100

Krediti u zemlji

 

 

 

 

1029

112200

Akcije i ostali kapital

 

 

 

 

1030

113000

STRANI DUGOROČNI PLASMANI (1031+1032)

 

 

 

 

1031

113100

Krediti u inostranstvu

 

 

 

 

1032

113200

Učešće kapitala u inostranstvu

 

 

 

 

1033

120000

NOVČANA SREDSTVA, PLEMENITI METALI, HARTIJE OD VREDNOSTI, POTRAŽIVANJA I KRATKOROČNI PLASMANI (1034+1044+1046)

 

 

 

 

1034

121000

NOVČANA SREDSTVA, PLEMENITI METALI, HARTIJE OD VREDNOSTI (1035-1043)

 

 

 

 

1035

121100

Žiro i tekući računi

 

 

 

 

1036

121200

Izdvojena novčana sredstva i akreditivi

 

 

 

 

1037

121300

Blagajna

 

 

 

 

1038

121400

Devizni račun

 

 

 

 

1039

121500

Devizni akreditivi

 

 

 

 

1040

121600

Devizna blagajna

 

 

 

 

1041

121700

Ostala novčana sredstva

 

 

 

 

1042

121800

Plemeniti metali

 

 

 

 

1043

121900

Hartije od vrednosti

 

 

 

 

1044

122000

KRATKOROČNA POTRAŽIVANJA (1045)

 

 

 

 

1045

122100

Potraživanja po osnovu prodaje i druga potraživanja

 

 

 

 

1046

123000

KRATKOROČNI PLASMANI (1047-1050)

 

 

 

 

1047

123100

Kratkoročni krediti

 

 

 

 

1048

123200

Dati avansi, depoziti i kaucije

 

 

 

 

1049

123300

Hartije od vrednosti namenjene prodaji

 

 

 

 

1050

123400

Ostali kratkoročni plasmani

 

 

 

 

1051

130000

AKTIVNA VREMENSKA RAZGRANIČENJA (1052)

 

 

 

 

1052

131000

AKTIVNA VREMENSKA RAZGRANIČENJA (1053-1055)

 

 

 

 

1053

131100

Razgraničeni rashodi do jedne godine

 

 

 

 

1054

131200

Obračunati neplaćeni rashodi

 

 

 

 

1055

131300

Ostala aktivna vremenska razgraničenja

 

 

 

 

1056

 

POSLOVNA AKTIVA (1001+1023)

 

 

 

 

1057

331000

VANBILANSNA AKTIVA (1058)

 

 

 

 

1058

331100

Vanbilansna aktiva

 

 

 

 

1059

 

UKUPNA AKTIVA (1056+1057)

 

 

 

 

 

Oznaka OP

Konto

Naziv konta

Iznos

Prethodna godina

Tekuća godina

1

2

3

4

5

 

 

PASIVA

 

 

1060

200000

OBAVEZE (1061+1080+1099+1145+1176+1189)

 

 

1061

210000

DUGOROČNE OBAVEZE (1062+1071+1078)

 

 

1062

211000

DOMAĆI DUGOROČNI KREDITI I HARTIJE OD VREDNOSTI (1063-1070)

 

 

1063

211100

Obaveze po osnovu emitovanih hartija od vrednosti

 

 

1064

211200

Krediti od ostalih nivoa vlasti

 

 

1065

211300

Krediti kod javnih finansijskih institucija

 

 

1066

211400

Krediti kod poslovnih banaka

 

 

1067

211500

Krediti kod ostalih kreditora

 

 

1068

211600

Krediti od domaćinstava

 

 

1069

211700

Finansijski derivati

 

 

1070

211800

Menice

 

 

1071

212000

INOSTRANI DUGOROČNI KREDITI I HARTIJE OD VREDNOSTI (1072-1077)

 

 

1072

212100

Obaveze na osnovu emitovanih hartija od vrednosti prodatih u inostranstvu

 

 

1073

212200

Krediti od stranih vlada

 

 

1074

212300

Krediti od multilateralnih finansijskih institucija

 

 

1075

212400

Krediti kod komercijalnih banaka

 

 

1076

212500

Krediti od ostalih stranih kreditora

 

 

1077

212600

Strani finansijski derivati

 

 

1078

213000

GARANCIJE (1079)

 

 

1079

213100

Garancije

 

 

1080

220000

KRATKOROČNE OBAVEZE (1081+1090+1097)

 

 

1081

221000

DOMAĆI KRATKOROČNI KREDITI I HARTIJE OD VREDNOSTI (1082-1089)

 

 

1082

221100

Obaveze po osnovu emitovanih hartija od vrednosti

 

 

1083

221200

Krediti od ostalih nivoa vlasti

 

 

1084

221300

Krediti kod javnih finansijskih institucija

 

 

1085

221400

Krediti kod poslovnih banaka

 

 

1086

221500

Krediti od ostalih kreditora

 

 

1087

221600

Krediti od domaćinstava

 

 

1088

221700

Finansijski derivati

 

 

1089

221800

Menice

 

 

1090

222000

INOSTRANI KRATKOROČNI KREDITI I HARTIJE OD VREDNOSTI (1091-1096)

 

 

1091

222100

Obaveze na osnovu emitovanih hartija od vrednosti prodatih u inostranstvu

 

 

1092

222200

Krediti od stranih vlada

 

 

1093

222300

Krediti od multilateralnih finansijskih institucija

 

 

1094

222400

Krediti kod komercijalnih banaka

 

 

1095

222500

Krediti od ostalih stranih kreditora

 

 

1096

222600

Strani finansijski derivati

 

 

1097

223000

GARANCIJE (1098)

 

 

1098

223100

Garancije

 

 

1099

230000

OBAVEZE ZA RASHODE ZAPOSLENIH (1100+1106+1112+1118+1122+1128+1134+1137+1143)

 

 

1100

231000

OBAVEZE ZA ZARADE (1101-1105)

 

 

1101

231100

Obaveze za plate i dodatke

 

 

1102

231200

Obaveze za porez na zarade

 

 

1103

231300

Obaveze za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje

 

 

1104

231400

Obaveze za zdravstveno osiguranje

 

 

1105

231500

Obaveze za doprinose za nezaposlenost

 

 

1106

232000

OBAVEZE ZA NAKNADE (1107 - 1111)

 

 

1107

232100

Obaveze za neto naknade

 

 

1108

232200

Obaveze za porez na zarade

 

 

1109

232300

Obaveze za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje

 

 

1110

232400

Obaveze za doprinose za zdravstveno osiguranje

 

 

1111

232500

Obaveze za doprinose za nezaposlenost

 

 

1112

233000

OBAVEZE ZA NAGRADE, BONUSE I POSEBNE ISPLATE (1113 - 1117)

 

 

1113

233100

Obaveze za neto isplate

 

 

1114

233200

Obaveze za porez na zarade

 

 

1115

233300

Obaveze za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje

 

 

1116

233400

Obaveze za doprinose za zdravstveno osiguranje

 

 

1117

233500

Obaveze za doprinose za nezaposlenost

 

 

1118

234000

SOCIJALNI DOPRINOSI NA TERET POSLODAVCA (1119 - 1121)

 

 

1119

234100

Obaveze za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje

 

 

1120

234200

Obaveze za doprinose za zdravstveno osiguranje

 

 

1121

234300

Obaveze za doprinose za nezaposlenost

 

 

1122

235000

NAKNADE U NATURI (1123 - 1127)

 

 

1123

235100

Obaveze za neto isplate

 

 

1124

235200

Obaveze za porez na zarade

 

 

1125

235300

Obaveze za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje

 

 

1126

235400

Obaveze za doprinose za zdravstveno osiguranje

 

 

1127

235500

Obaveze za doprinose za nezaposlenost

 

 

1128

236000

SOCIJALNA POMOĆ ZAPOSLENIMA (1129 - 1133)

 

 

1129

236100

Obaveze za neto isplate

 

 

1130

236200

Obaveze za porez na zarade

 

 

1131

236300

Obaveze za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje

 

 

1132

236400

Obaveze za doprinose za zdravstveno osiguranje

 

 

1133

236500

Obaveze za doprinose za nezaposlenost

 

 

1134

237000

SLUŽBENA PUTOVANJA (1135 + 1136)

 

 

1135

237100

Neto isplate

 

 

1136

237200

Porezi

 

 

1137

238000

USLUGE PO UGOVORU (1138 - 1142)

 

 

1138

238100

Obaveze za neto isplate

 

 

1139

238200

Obaveze za porez

 

 

1140

238300

Obaveze za doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje

 

 

1141

238400

Obaveze za doprinose za zdravstveno osiguranje

 

 

1142

238500

Obaveze za doprinose za nezaposlenost

 

 

1143

239000

OBAVEZE ZA POREZ NA FOND ZARADA (1144)

 

 

1144

239100

Porez na fond zarada

 

 

1145

240000

OBAVEZE ZA OSTALE RASHODE (1146+1151+1156+1161+1164+1166+1170+1172+1174)

 

 

1146

241000

OBAVEZE ZA OTPLATU KAMATA (1147 - 1150)

 

 

1147

241100

Obaveze za domaće otplate kamata

 

 

1148

241200

Obaveze po osnovu otplate stranih kamata

 

 

1149

241300

Obaveze po osnovu aktiviranih garancija

 

 

1150

241400

Obaveze po osnovu pratećih troškova zaduživanja

 

 

1151

242000

OBAVEZE ZA SUBVENCIJE (1152 - 1155)

 

 

1152

242100

Obaveze za subvencije nefinansijskim preduzećima

 

 

1153

242200

Subvencije privatnim finansijskim preduzećima

 

 

1154

242300

Subvencije javnim finansijskim ustanovama

 

 

1155

242400

Subvencije privatnim preduzećima

 

 

1156

243000

OBAVEZE PO OSNOVU DONACIJA I TRANSFERA (1157 - 1160)

 

 

1157

243100

Transferi stranim vladama

 

 

1158

243200

Transferi međunarodnim organizacijama

 

 

1159

243300

Transferi ostalim nivoima vlasti

 

 

1160

243400

Transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja

 

 

1161

244000

OBAVEZE ZA SOCIJALNO OSIGURANJE (1162 - 1163)

 

 

1162

244100

Rezervisano za socijalnu zaštitu od organizacija obaveznog socijalnog osiguranja

 

 

1163

244200

Socijalna pomoć iz budžeta

 

 

1164

245000

OBAVEZE PO OSNOVU DONACIJA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA (1165)

 

 

1165

245100

Tekuće donacije

 

 

1166

246000

OBAVEZE ZA OSTALE POREZE, OBAVEZNE TAKSE I KAZNE (1167 - 1169)

 

 

1167

246100

Obaveze za ostale poreze

 

 

1168

246200

Obaveze po osnovu obaveznih taksi

 

 

1169

246300

Obaveze za novčane kazne nametnute od jednog nivoa vlasti drugom

 

 

1170

247000

OBAVEZE ZA KAZNE I PENALE PO REŠENJIMA SUDOVA I SUDSKIH TELA (1171)

 

 

1171

247100

Obaveze za kazne i penale po rešenjima sudova i sudskih tela

 

 

1172

248000

OBAVEZE ZA NAKNADU ŠTETE ZA POVREDE I ŠTETU USLED ELEMENTARNIH NEPOGODA (1173)

 

 

1173

248100

Obaveze za naknadu štete za povrede i štetu usled elementarnih nepogoda

 

 

1174

249000

OBAVEZE ZA NAKNADU ŠTETE ILI POVREDA NANETIH OD STRANE JEDINICA VLASTI (1175)

 

 

1175

249100

Obaveze za naknadu štete ili povreda nanetih od strane jedinica vlasti

 

 

1176

250000

OBAVEZE IZ POSLOVANJA (1177+1181+1184+1186)

 

 

1177

251000

PRIMLJENI AVANSI, DEPOZITI I KAUCIJE (1178 - 1180)

 

 

1178

251100

Primljeni avansi

 

 

1179

251200

Primljeni depoziti

 

 

1180

251300

Primljene kaucije

 

 

1181

252000

OBAVEZE PREMA DOBAVLJAČIMA (1182+1183)

 

 

1182

252100

Dobavljači u zemlji

 

 

1183

252200

Dobavljači u inostranstvu

 

 

1184

253000

OBAVEZE ZA IZDATE ČEKOVE I OBVEZNICE (1185)

 

 

1185

253100

Obaveze za izdate čekove i obveznice

 

 

1186

254000

OSTALE OBAVEZE (1187+1188)

 

 

1187

254100

Obaveze iz odnosa budžeta i budžetskih korisnika

 

 

1188

254200

Ostale obaveze

 

 

1189

290000

PASIVNA VREMENSKA RAZGRANIČENJA (1190)

 

 

1190

291000

PASIVNA VREMENSKA RAZGRANIČENJA (1191 - 1194)

 

 

1191

291100

Razgraničeni prihodi

 

 

1192

291200

Razgraničeni plaćeni rashodi

 

 

1193

291300

Obračunati nenaplaćeni prihodi i primanja

 

 

1194

291900

Ostala pasivna vremenska razgraničenja

 

 

1195

300000

IZVORI SREDSTAVA, UTVRĐIVANJE REZULTATA POSLOVANJA I VANBILANSNA EVIDENCIJA (1196)

 

 

1196

310000

SOPSTVENI IZVORI IMOVINE I UTVRĐIVANJE REZULTATA (1197+1203-1204+1205)

 

 

1197

311000

SOPSTVENI IZVORI (1198+1199-1200+1201+1202)

 

 

1198

311100

Izvori nefinansijske imovine u stalnim sredstvima

 

 

1199

311200

Izvori nefinansijske imovine u zalihama

 

 

1200

311300

Ispravka vrednosti sopstvenih izvora nefinansijske imovine za nabavke iz kredita

 

 

1201

311600

Preneta neutrošena sredstva iz ranijih godina

 

 

1202

311900

Ostali sopstveni izvori

 

 

1203

321121

Višak prihoda - suficit

 

 

1204

321122

Manjak prihoda - deficit

 

 

1205

321300

Neraspoređeni višak prihoda iz ranijih godina

 

 

1206

 

POSLOVNA PASIVA (1060+1195)

 

 

1207

332000

VANBILANSNA PASIVA (1208)

 

 

1208

332100

Vanbilansna pasiva

 

 

1209

 

UKUPNA PASIVA (1206+1207)

 

 


Datum, __________ 200___ godine

Lice odgovorno za popunjavanje obrasca

Naredbodavac

 

Obrazac 2

Naziv budžetskog korisnika __________________________________________
Naziv direktnog budžetskog korisnika (popunjavaju samo indirektni korisnici)
__________________________________________________________________
Sedište ___________________________________________________________
Matični broj _____________________ Šifra delatnosti ___________________
PIB _____________ Broj računa - partije _____________________________

BILANS PRIHODA I RASHODA

U periodu od ________ 200____ do _______ 200__ godine

(U hiljadama dinara)

Oznaka OP

Konto

Naziv konta

Iznos

Prethodna godina

Tekuća godina

1

2

3

4

5

 

 

PRIHODI

 

 

2001

700000

TEKUĆI PRIHODI (2002+2040+2050+2060+2081+2084)

 

 

2002

710000

POREZI (2003+2007+2009+2016+2023+2030+2033)

 

 

2003

711000

POREZI NA DOHODAK, DOBIT I KAPITALNE DOBITKE (2004-2006)

 

 

2004

711100

Porezi na dohodak, dobit i kapitalni dobitak koje plaćaju fizička lica

 

 

2005

711200

Porezi na dohodak, dobit i kapitalne dobitke koje plaćaju preduzeća i druga pravna lica

 

 

2006

711300

Porezi na dohodak, dobit i kapitalne dobitke koji se ne mogu razvrstati između fizičkih i pravnih lica

 

 

2007

712000

POREZI NA FOND ZARADA I RADNU SNAGU (2008)

 

 

2008

712100

Porezi na fond zarada i radnu snagu

 

 

2009

713000

POREZI NA IMOVINU (2010-2015)

 

 

2010

713100

Periodični porezi na nepokretnosti

 

 

2011

713200

Periodični porezi na neto imovinu

 

 

2012

713300

Porezi na zaostavštinu, nasleđe i poklon

 

 

2013

713400

Porezi na finansijske i kapitalne transakcije

 

 

2014

713500

Drugi jednokratni porezi na imovinu

 

 

2015

713600

Drugi periodični porezi na imovinu

 

 

2016

714000

POREZI NA DOBRA I USLUGE (2017-2022)

 

 

2017

714100

Opšti porezi na dobra i usluge

 

 

2018

714200

Akcize

 

 

2019

714300

Dobit fiskalnih monopola

 

 

2020

714400

Porezi na pojedinačne usluge

 

 

2021

714500

Porezi na upotrebu dobara i na dozvolu da se dobra upotrebljavaju ili delatnosti obavljaju

 

 

2022

714600

Drugi porezi na dobra i usluge

 

 

2023

715000

POREZI NA MEĐUNARODNU TRGOVINU I TRANSAKCIJE (2024-2029)

 

 

2024

715100

Carine i druge uvozne dažbine

 

 

2025

715200

Porezi na izvoz

 

 

2026

715300

Dobit izvoznih ili uvoznih monopola

 

 

2027

715400

Dobit po osnovu razlike između kupovnog i prodajnog deviznog kursa

 

 

2028

715500

Porezi na prodaju ili kupovinu deviza

 

 

2029

715600

Drugi porezi na međunarodnu trgovinu i transakcije

 

 

2030

716000

DRUGI POREZI (2031+2032)

 

 

2031

716100

Drugi porezi koje isključivo plaćaju preduzeća, odnosno preduzetnici

 

 

2032

716200

Drugi porezi koje plaćaju ostala lica ili koji se ne mogu identifikovati

 

 

2033

719000

JEDNOKRATNI POREZ NA EKSTRA PROFIT I EKSTRA IMOVINU STEČENU KORIŠĆENJEM POSEBNIH POGODNOSTI (2034-2039)

 

 

2034

719100

Porez na dohodak, dobit i kapitalnu dobit na teret fizičkih lica

 

 

2035

719200

Porez na dohodak, dobit i kapitalnu dobit na teret preduzeća i ostalih pravnih lica

 

 

2036

719300

Porez na dohodak, dobit i kapitalnu dobit nerasporediv između fizičkih i pravnih lica

 

 

2037

719400

Ostali jednokratni porezi na imovinu

 

 

2038

719500

Ostali porezi koje plaćaju isključivo preduzeća i preduzetnici

 

 

2039

719600

Ostali porezi koje plaćaju druga ili neidentifikovana lica

 

 

2040

720000

SOCIJALNI DOPRINOSI (2041+2046)

 

 

2041

721000

DOPRINOSI ZA SOCIJALNO OSIGURANJE (2042-2045)

 

 

2042

721100

Doprinosi za socijalno osiguranje na teret zaposlenih

 

 

2043

721200

Doprinosi za socijalno osiguranje na teret poslodavaca

 

 

2044

721300

Doprinosi za socijalno osiguranje lica koja obavljaju samostalnu delatnost ili nezaposlenih lica

 

 

2045

721400

Doprinosi za socijalno osiguranje koji se ne mogu razvrstati

 

 

2046

722000

OSTALI SOCIJALNI DOPRINOSI (2047-2049)

 

 

2047

722100

Socijalni doprinosi zaposlenih

 

 

2048

722200

Socijalni doprinosi poslodavaca

 

 

2049

722300

Inputirani socijalni doprinosi

 

 

2050

730000

DONACIJE I TRANSFERI (2051+2054+2057)

 

 

2051

731000

DONACIJE OD INOSTRANIH DRŽAVA (2052+2053)

 

 

2052

731100

Tekuće donacije od inostranih država

 

 

2053

731200

Kapitalne donacije od inostranih država

 

 

2054

732000

DONACIJE OD MEĐUNARODNIH ORGANIZACIJA (2055+2056)

 

 

2055

732100

Tekuće donacije od međunarodnih organizacija

 

 

2056

732200

Kapitalne donacije od međunarodnih organizacija

 

 

2057

733000

TRANSFERI OD DRUGIH NIVOA VLASTI (2058+2059)

 

 

2058

733100

Tekući transferi od drugih nivoa vlasti

 

 

2059

733200

Kapitalni transferi od drugih nivoa vlasti

 

 

2060

740000

DRUGI PRIHODI (2061+2065+2070+2075+2078)

 

 

2061

741000

PRIHODI OD IMOVINE (2062+2064)

 

 

2062

741100

Kamate

 

 

2063

741200

Dividende

 

 

2064

741500

Zakup neproizvedene imovine

 

 

2065

742000

PRODAJA DOBARA I USLUGA (2066-2069)

 

 

2066

742100

Prodaja od strane tržišnih organizacija

 

 

2067

742200

Takse

 

 

2068

742300

Sporedne prodaje dobara i usluga koje vrše državne netržišne jedinice

 

 

2069

742400

Inputirane prodaje dobara i usluga

 

 

2070

743000

NOVČANE KAZNE I ODUZETA IMOVINSKA KORIST (2071-2074)

 

 

2071

743100

Novčane kazne

 

 

2072

743200

Penali

 

 

2073

743300

Prihodi od oduzete imovinske koristi

 

 

2074

743900

Ostale novčane kazne i prihodi od oduzete imovinske koristi

 

 

2075

744000

DOBROVOLJNI TRANSFERI OD FIZIČKIH I PRAVNIH LICA (2076+2077)

 

 

2076

744100

Tekući dobrovoljni transferi od fizičkih i pravnih lica

 

 

2077

744200

Kapitalni dobrovoljni transferi od fizičkih i pravnih lica

 

 

2078

745000

MEŠOVITI I NEODREĐENI PRIHODI (2079+2080)

 

 

2079

745100

Ostali republički prihodi

 

 

2080

745200

Ostali opštinski i gradski prihodi

 

 

2081

780000

TRANSFERI IZMEĐU BUDŽETSKIH KORISNIKA NA ISTOM NIVOU (2082)

 

 

2082

781000

TRANSFERI IZMEĐU BUDŽETSKIH KORISNIKA NA ISTOM NIVOU (2083)

 

 

2083

781100

Transferi između budžetskih korisnika na istom nivou

 

 

2084

790000

PRIHODI IZ BUDŽETA (2085)

 

 

2085

791000

PRIHODI IZ BUDŽETA (2086)

 

 

2086

791100

Prihodi iz budžeta

 

 

 

 

RASHODI

 

 

2087

400000

TEKUĆI RASHODI (2088+2104+2147+2158+2181+2194+2207+2218)

 

 

2088

410000

RASHODI ZA ZAPOSLENE (2089+2093+2097+2099)

 

 

2089

411000

PLATE, DODACI I NAKNADE ZAPOSLENIH (2090-2092)

 

 

2090

411100

Plate i dodaci zaposlenih

 

 

2091

411200

Naknade zaposlenih

 

 

2092

411300

Nagrade, bonusi i ostali posebni rashodi

 

 

2093

412000

SOCIJALNI DOPRINOSI NA TERET POSLODAVCA (2094-2096)

 

 

2094

412100

Doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje

 

 

2095

412200

Doprinos za zdravstveno osiguranje

 

 

2096

412300

Doprinos za nezaposlenost

 

 

2097

413000

NAKNADE U NATURI (2098)

 

 

2098

413100

Naknade u naturi

 

 

2099

414000

SOCIJALNA DAVANJA ZAPOSLENIMA (2100-2103)

 

 

2100

414100

Isplata naknada za vreme odsustvovanja s posla

 

 

2101

414200

Rashodi za obrazovanje dece zaposlenih

 

 

2102

414300

Otpremnine i pomoći

 

 

2103

414400

Pomoć u medicinskom lečenju zaposlenog ili člana uže porodice

 

 

2104

420000

KORIŠĆENJE USLUGA I ROBA (2105+2112+2117+2126+2134+2137)

 

 

2105

421000

STALNI TROŠKOVI (2106-2111)

 

 

2106

421100

Troškovi platnog prometa i bankarskih usluga

 

 

2107

421200

Energetske usluge

 

 

2108

421300

Komunalne usluge

 

 

2019

421400

Usluge komunikacija

 

 

2110

421500

Troškovi osiguranja

 

 

2111

421600

Zakup imovine i opreme

 

 

2112

422000

TROŠKOVI PUTOVANJA (2113-2116)

 

 

2113

422100

Troškovi za poslovna putovanja u zemlji

 

 

2114

422200

Troškovi službenih putovanja u inostranstvo

 

 

2115

422300

Troškovi putovanja u okviru redovnog rada

 

 

2116

422900

Ostali troškovi transporta

 

 

2117

423000

USLUGE PO UGOVORU (2118-2125)

 

 

2118

423100

Administrativne usluge

 

 

2119

423200

Kompjuterske usluge

 

 

2120

423300

Usluge obrazovanja i usavršavanja zaposlenih

 

 

2121

423400

Usluge informisanja

 

 

2122

423500

Stručne usluge

 

 

2123

423600

Usluge za domaćinstvo i ugostiteljstvo

 

 

2124

423700

Reprezentacija

 

 

2125

423900

Ostale opšte usluge

 

 

2126

424000

SPECIJALIZOVANE USLUGE (2127-2133)

 

 

2127

424100

Poljoprivredne usluge

 

 

2128

424200

Usluge obrazovanja, kulture i sporta

 

 

2129

424300

Medicinske usluge

 

 

2130

424400

Usluge održavanja autoputeva

 

 

2131

424500

Usluge održavanja nacionalnih parkova i prirodnih površina

 

 

2132

424600

Usluge očuvanja životne sredine, nauke i geodetske usluge

 

 

2133

424900

Ostale specijalizovane usluge

 

 

2134

425000

TEKUĆE POPRAVKE I ODRŽAVANJE (2135+2136)

 

 

2135

425100

Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata

 

 

2136

425200

Tekuće popravke i održavanje opreme

 

 

2137

426000

MATERIJAL (2138-2146)

 

 

2138

426100

Administrativni materijal

 

 

2139

426200

Materijali za poljoprivredu

 

 

2140

426300

Materijali za obrazovanje kadra

 

 

2141

426400

Materijali za saobraćaj

 

 

2142

426500

Materijali za očuvanje životne sredine i nauku

 

 

2143

426600

Materijali za obrazovanje, kulturu i sport

 

 

2144

426700

Medicinski i laboratorijski materijali

 

 

2145

426800

Materijali za domaćinstvo i ugostiteljstvo

 

 

2146

426900

Materijali za posebne namene

 

 

2147

430000

UPOTREBA OSNOVNIH SREDSTAVA (2148+2152+2154)

 

 

2148

431000

UPOTREBA OSNOVNIH SREDSTAVA (2149-2151)

 

 

2149

431100

Zgrade i građevinski objekti

 

 

2150

431200

Mašine i oprema

 

 

2151

431300

Ostala osnovna sredstva

 

 

2152

433000

UPOTREBA DRAGOCENOSTI (2153)

 

 

2153

433100

Blaga

 

 

2154

434000

UPOTREBA ZEMLJIŠTA, ŠUMA, VODE I RUDNIH BOGATSTAVA (2155 - 2157)

 

 

2155

434100

Zemljište

 

 

2156

434200

Rudna bogatstva

 

 

2157

434300

Šume i vode

 

 

2158

440000

OTPLATA KAMATA (2159+2168+2175+2177)

 

 

2159

441000

OTPLATA KAMATA PO DOMAĆIM KREDITIMA (2160-2167)

 

 

2160

441100

Otplata kamata na domaće hartije od vrednosti

 

 

2161

441200

Otplata kamata ostalim nivoima vlasti

 

 

2162

441300

Otplata kamata javnim finansijskim institucijama

 

 

2163

441400

Otplata kamata komercijalnim bankama

 

 

2164

441500

Otplata kamata ostalim kreditorima

 

 

2165

441600

Otplata kamata domaćinstvima

 

 

2166

441700

Otplata kamata na domaće finansijske derivate

 

 

2167

441800

Otplata kamata na menice

 

 

2168

442000

OTPLATE KAMATA PO INOSTRANIM KREDITIMA (2169 - 2174)

 

 

2169

442100

Otplata kamata na strane hartije od vrednosti

 

 

2170

442200

Otplata kamata stranim vladama

 

 

2171

442300

Otplata kamata multilateralnim institucijama

 

 

2172

442400

Otplata kamata stranim komercijalnim bankama

 

 

2173

442500

Otplata kamata stranim kreditorima

 

 

2174

442600

Otplata kamata na strane finansijske derivate

 

 

2175

443000

OPLATE KAMATA NA GARANCIJE (2176)

 

 

2176

443100

Otplate kamata na garancije

 

 

2177

444000

PRATEĆI TROŠKOVI ZADUŽIVANJA (2178 - 2180)

 

 

2178

444100

Negativne kursne razlike

 

 

2179

444200

Kazne za kašnjenje

 

 

2180

444300

Prateći troškovi zaduživanja

 

 

2181

450000

SUBVENCIJE (2182+2185+2188)

 

 

2182

451000

SUBVENCIJE JAVNIM NEFINANSIJSKIM KORPORACIJAMA (2183+2184)

 

 

2183

451100

Tekuće subvencije javnim nefinansijskim organizacijama

 

 

2184

451200

Kapitalne subvencije javnim nefinansijskim korporacijama

 

 

2185

452000

SUBVENCIJE PRIVATNIM FINANSIJSKIM ORGANIZACIJAMA (2186+2187)

 

 

2186

452100

Tekuće subvencije privatnim finansijskim organizacijama

 

 

2187

452200

Kapitalne subvencije privatnim finansijskim korporacijama

 

 

2188

453000

SUBVENCIJE JAVNIM FINANSIJSKIM KORPORACIJAMA (2189+2190)

 

 

2189

453100

Tekuće subvencije javnim finansijskim korporacijama

 

 

2190

453200

Kapitalne subvencije javnim finansijskim korporacijama

 

 

2191

454000

SUBVENCIJE PRIVATNIM PREDUZEĆIMA (2192+2193)

 

 

2192

454100

Tekuće subvencije privatnim preduzećima

 

 

2193

454200

Kapitalne subvencije privatnim preduzećima

 

 

2194

460000

DONACIJE I TRANSFERI (2195+2198+2201+2204)

 

 

2195

461000

DONACIJE STRANIM VLADAMA (2196+2197)

 

 

2196

461100

Tekuće donacije stranim vladama

 

 

2197

461200

Kapitalne donacije stranim vladama

 

 

2198

462000

DONACIJE MEĐUNARODNIM ORGANIZACIJAMA (2199+2200)

 

 

2199

462100

Tekuće donacije međunarodnim organizacijama

 

 

2200

462200

Kapitalne donacije međunarodnim organizacijama

 

 

2201

463000

TRANSFERI OSTALIM NIVOIMA VLASTI (2202+2203)

 

 

2202

463100

Tekući transferi ostalim nivoima vlasti

 

 

2203

463200

Kapitalni transferi ostalim nivoima vlasti

 

 

2204

464000

TRANSFERI ORGANIZACIJAMA OBAVEZNOG SOCIJALNOG OSIGURANJA (2205+2206)

 

 

2205

464100

Tekući transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja

 

 

2206

464200

Kapitalni transferi organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja

 

 

2207

470000

SOCIJALNA POMOĆ (2208)

 

 

2208

472000

NAKNADE ZA SOCIJALNU ZAŠTITU IZ BUDŽETA (2209 - 2217)

 

 

2209

472100

Naknade iz Budžeta u slučaju bolesti i invalidnosti

 

 

2210

472200

Naknade za porodiljsko odsustvo iz Budžeta

 

 

2211

472300

Naknade za decu i porodicu (iz Budžeta)

 

 

2212

472400

Naknade za nezaposlenost (iz Budžeta)

 

 

2213

472500

Starosne i porodične penzije (iz Budžeta)

 

 

2214

472600

Naknade iz Budžeta u slučaju smrti

 

 

2215

472700

Naknade za obrazovanje i kulturu iz Budžeta

 

 

2216

472800

Naknade za stanovanje i život (iz Budžeta)

 

 

2217

472900

Ostale naknade iz Budžeta

 

 

2218

480000

OSTALI RASHODI (2219+2222+2227+2229+2232)

 

 

2219

481000

DOTACIJE NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA (2220+2221)

 

 

2220

481100

Dotacije neprofitnim organizacijama koje pružaju pomoć domaćinstvima

 

 

2221

481900

Dotacije ostalim neprofitnim institucijama

 

 

2222

482000

POREZI, OBAVEZNE TAKSE I KAZNE NAMETNUTE OD JEDNOG NIVOA VLASTI DRUGOM (2223 - 2226)

 

 

2223

482100

Porez na fond zarada

 

 

2224

482200

Ostali porezi

 

 

2225

482300

Obavezne takse

 

 

2226

482400

Novčane kazne nametnute od jednog nivoa vlasti drugom

 

 

2227

483000

NOVČANE KAZNE PO REŠENJU SUDOVA I SUDSKIH TELA (2228)

 

 

2228

483100

Novčane kazne po rešenju sudova i sudskih tela

 

 

2229

484000

NAKNADA ŠTETE ZA POVREDE ILI ŠTETU NASTALU USLED ELEMENTARNIH NEPOGODA ILI DRUGIH PRIRODNIH UZROKA (2230 + 2231)

 

 

2230

484100

Naknada štete za povrede ili štetu usled elementarnih nepogoda

 

 

2231

484200

Naknada štete od divljači

 

 

2232

485000

NAKNADA ŠTETE ZA POVREDE ILI ŠTETU NANETU OD STRANE JEDINICA VLADE (2233)

 

 

2233

485100

Naknada štete za povrede ili štetu nanetu od strane jedinica vlade

 

 

 

 

UTVRĐIVANJE RAZLIKE IZMEĐU TEKUĆIH PRIHODA I TEKUĆIH RASHODA

 

 

2234

321121

Višak prihoda - suficit (2001 - 2087)

 

 

2235

321122

Manjak prihoda - deficit (2087-2001)

 

 

 

 

KORIGOVANJE VIŠKA, ODNOSNO MANJKA PRIHODA PO OSNOVU UKLJUČIVANJA PRIMANJA OD PRODAJE NEFINANSIJSKE IMOVINE

 

 

2236

311411

Primanja od prodaje nefinansijske imovine (saldo na dan 31.12.2002. g.) - pre zaključnih knjiženja

 

 

2237

 

KORIGOVANI VIŠAK PRIHODA (2234+2236) ili (2236-2235) > 0

 

 

2238

 

KORIGOVANI MANJAK PRIHODA (2235-2236) > 0

 

 

 

 

POKRIĆE UTROŠENIH SREDSTAVA IZ TEKUĆIH PRIHODA

 

 

2239

311511

Pokriće utrošenih sredstava tekućih prihoda za nabavku nefinansijskih sredstava

 

 

2240

311512

Pokriće utrošenih sredstava viška prihoda za otplatu obaveza po kreditima

 

 

2241

 

UKUPAN SUFICIT (2237-2239-2240)

 

 

2242

 

UKUPAN DEFICIT (2238+2239+2240) ili (2237-2239-2240)

 

 


Datum, __________ 200___ godine

Lice odgovorno za popunjavanje obrasca

Naredbodavac

Sledeći